Poliţia buzoiană, în căutarea pomilor de Crăciun tăiaţi şi vânduţi ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii legii au găsit în incinta unui depozit din Lopătari 95 de pomi de Crăciun tăiaţi ilegal  FOTO: Arhivă
Oamenii legii au găsit în incinta unui depozit din Lopătari 95 de pomi de Crăciun tăiaţi ilegal  FOTO: Arhivă

În această perioadă, reprezentanţi ai Direcţiei Silvice, împreună cu poliţişti şi jandarmi, au împânzit drumurile judeţului astfel încât să combată fapte precum tăierile ilegale, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialelor lemnoase, inclusiv a po­milor de Crăciun.


În cadrul acestui set de acţiuni, luni, poliţiştii buzoieni au efectuat verificări pe raza comunei Lopătari asupra legalităţii operaţiunilor cu pomi de Crăciun.

Oamenii legii au găsit în incinta unui depozit de material lemnos nu mai puţin de 95 de pomi de Crăciun ce nu aveau aplicate sigilii crotalii şi pentru care nu se deţineau documente de provenienţă. Întreaga cantitate de brazi a fost ridicată şi predată Ocolului Silvic Nehoiu Privat, iar poliţiştii continuă verificările în vederea stabilirii răspunderii contravenţionale sau penale a persoanelor implicate.

De asemenea, în urma controalelor efectuate în trafic, a fost identificat un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Lopătari, care transporta cu un autocamion 10 pomi de Crăciun ce nu aveau aplicate sigilii crotalii, şoferul neavând documente de provenienţă pentru încărcătură.

Împotriva lui a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu 2.000 de lei amendă conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în baza aceluiaşi act normativ dispunându-se şi confiscarea pomilor de Crăciun.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite