Peste 150 de tineri, români şi belgieni, se află în „tabăra francofoniei” la Sărata Monteoru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În staţiunea Sărata Monteoru, în perioada 12-27 iulie, se desfăşoară cea de-a patra ediţie a taberei francofoniei, organizată de Centrul Cultural Francofon Buzău. Acest proiect internaţional are ca obiectiv promovarea limbii franceze şi a valorilor francofoniei şi creşterea interesului elevilor şi al tinerilor pentru studiul limbii franceze.


Sunt prezenţi în tabără 176 de elevi din Tg. Jiu, Craiova, Rm. Vâlcea, Bucureşti, Focşani, Piatra Neamţ, Iaşi, Buzău, Găeşti, Ploieşti, Constanţa, Târgovişte, dar şi un grup de 22 de tineri voluntari belgieni, din cadrul Asociaţiei Tineri în România.

În timpul taberei, se organizează ateliere în limba franceză de jurnalism şi scriere creativă, de teatru şi improvizaţie teatrală, de muzică si dans, de bricolaj, wood-craft, toate având ca scop perfecţionarea competenţelor elevilor de înţelegere şi de exprimare orală şi scrisă în limba franceză. Atelierele sunt coordonate de tinerii animatori belgieni şi de doi profesori de la Institutul Francez din Bucureşti.

Pentru prima dată, în tabăra francofoniei se va promova si cultura francofonă africană prin atelierele coordonate de Acacia Mpofo Kitata Lukibadiku, tânăr muzician din Congo.

Atelierele de limbă franceză vor fi completate de alte activităţi: carnaval francofon, concurs de karaoke francofon, de recitare şi interpretare în limba franceză şi de excursia  la Vulcanii noroioşi, Tabăra de sculptură de la Măgura, la Mănăstirea Ciolanu.

De asemenea, se organizează şi activitati în colaborare cu Poliţia Rutieră Buzău, pe tema prevenirii accidentelor rutiere, si cu Asociaţia Cercetaşilor Militari în rezervă şi în retragere, prin prezentarea unor tehnici simple de supravieţuire, aplicate ulterior într-o drumeţie în pădure.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite