Permise suspendate şi dosare penale, din cauza alcoolului şi excesului de viteză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece şoferi au rămas în acest weekend fără permise de conducere, din cauza alcoolului şi a vitezei. Alţi şase s-au ales cu dosar penal, în urma acţiunilor poliţiştilor rutieri, de sâmbătă şi duminică.

Pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost aplicate 195 de sancţiuni contravenţionale, împotriva a şapte şoferi care au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele de viteză maxime admise fiind luată şi măsura reţinerii permiselor, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţiştii rutieri au mai reţinut în week-end alte trei permise de conducere, dintre care două pentru depăşiri neregulamentare şi unul pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat).

În zilele de sâmbătă şi duminică, poliţiştii au efectuat 140 de testări cu aparatele „Drager” şi au mai identificat alţi trei conducători auto care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

Având în vedere valorile indicate de etiloteste, în toate cele trei situaţii au fost întocmite dosare penale. Poliţiştii au stabilit, în cazul unui tânăr de 23 de ani, din comuna Brădeanu, care a fost depistat cu 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat în timp ce conducea un autoturism pe DJ 102I, şi că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Alte trei dosare penale au mai fost întocmite de poliţişti pentru conducerea pe drumurile publice a unor autovehicule fără drept de circulaţie în România (două), respectiv pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis i-a fost anulat.

În acest din urmă caz, poliţiştii au constatat că „şoferul” se afla la volanul unui autoturism căruia îi fuseseră retrase plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

În total, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au aplicat în week-end 552 de sancţiuni contravenţionale ca urmare a abaterilor comise de 321 conducători auto, 67 de pietoni, 13 biciclişti şi 16 căruţaşi.

Citeşte şi:

VIDEO Doi tineri care se întorceau de la discotecă au murit într-un accident. O cameră a surprins momentul impactului

Drum judeţean din Buzău, inundat după topirea zăpezii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite