O nouă capelă sfinţită în Buzău. Prima slujbă a fost oficiată chiar de ÎPS Ciprian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul lăcaş de rugăciune a fost ridicat în vecinătatea bisericii parohiei „Sf. Cuvioasă Parascheva”
Noul lăcaş de rugăciune a fost ridicat în vecinătatea bisericii parohiei „Sf. Cuvioasă Parascheva”

Capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Buzău, din cadrul Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva“, a fost sfinţită duminică de Înaltpreasfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Noul lăcaş de rugăciune a fost ridicat în vecinătatea bisericii parohiei „Sf. Cuvioasă Parascheva”. Piatra de temelie a fost aşezată în anul 2009 de arhiepiscopul Epifanie, fostul arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei. 

Duminică, numeroşi buzoieni au participat la slujba de târnosire a noului lăcaş de rugăciune închinat Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, care a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, înconjurat de un sobor de preoţi. 

După slujba de sfinţire a capelei, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Ciprian a săvârşit prima slujbă în biserica parohială „Sfânta Cuvioasă Parascheva“. 

„Cu ajutorul bunului Dumnezeu am sfinţit astăzi un nou lăcaş de cult. Chiar dacă acesta are o destinaţie specială, ca să fie depuse în el trupurile neînsufleţite ale creştinilor pentru prohodire şi înmormântare, lăcaşul este o capelă sau o bisericuţă care are Sfântul Altar şi Sfântă Masă târnosită pe care se oficiază Sfânta Liturghie. Biserica parohială pe care au zidit-o înaintaşii dumneavoastră şi noua capelă capătă importanţă în măsura în care noi suntem prezenţi în ele în stare de rugăciune. Acest lucru arată Biserica cea vie formată din credincioşi care trebuie să o însufleţească pe cea de zid“, a spus ÎPS Arhiepiscop Ciprian, citat de ziarul Lumina. 

În cadrul Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din Buzău funcţionează Centrul social-filantropic „Sfânta Parascheva“, care are o grădiniţă parohială, cabinete medicale, săli de întâlniri, trapeză. Centrul acordă anual burse de merit unor liceeni cu rezultate foarte bune la învăţătură din judeţul Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite