Nouă polițiști buzoieni au renunțat la arme și uniformă pentru a trece la cratiță. Iată motivul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă polițiști buzoieni au renunțat temporar la arme și uniformă si au trecut la cratiță. În preajma Zilei Poliției Române, oamenii legii și-au demonstrat măiestria în bucătărie, în cadrul unui concurs culinar, în genul Master Chef.

Sorin Băjan, polițist cu multă experiență, obişnuit să ia amprente, să meargă pe urma infractorilor şi să-i încătușeze. A schimbat uniforma cu șorțul într-o clipă, nerăbdător să-și demonstreze priceperea în gătitul peștelui la cuptor.

„Secretul este la început. Se stoarce zeamă de lămâie în burta peștelui, în interior, ca să rămână tare până la sfârșit”, spune Sorin Băjan, polițist de la Ordine Publică.

Domnul Sorin s-a simțit în bucătărie ca peștele... în apă. Trei feluri de mâncare a preparat în același timp, ajutat de ceilalți doi colegi de la Ordine Publică. Alte două echipe a câte trei polițiști s-au luat la întrecere cu domnul Sorin și ajutoarele sale.

„Bucătarii” cu epoleți au fost încurajați de colegi FOTO Iulian Bunilă
„Bucătarii” cu epoleți au fost încurajați de colegi FOTO Iulian Bunilă

Echipaţi toți cu şorţuri de bucătărie, bonete, cuţite şi alte ustensile, cei nouă polițiști buzoieni au avut de gătit un meniu de prânz, din care nu avea cum să lipsească ciorba.

„Preparăm o ciorbiță de legume, simplă, de post. Are legume, morcovi, țelină, dovlecel și multă pasiune. Gătesc de plăcere pentru fiul și soțul meu”,  ne spune Elena Smărăndescu, de la Poliția Râmnicu Sărat.

Cât au stat la cratiță, polițiștii au fost ajutați de profesioniști. Gili Dobre, bucătarul șef al restaurantului care a găzduit competiția, a fost impresionată de colegii săi de ocazie și crede că unii dintre polițiștii pe care i-a cunoscut ar putea face față cu brio într-o bucătărie de restaurant. 

Cele trei echipe au reușit să termine preparatele după aproximativ două ore și jumătate, după care au fost prezentate și degustate de un juriu. Mâncarea gătită de polițiști a fost donată Căminului de bătrâni de la Câmpeni, administrat de Fundația „Sfântul Sava”.

Toate ingredientele din care s-a gătit au fost achiziţionate prin contribuţia polițiștilor buzoieni. De asemenea, spaţiul a fost pus la dispoziţie de un cunoscut restaurant de pe Bulevardul Gării.

Concurenții au reprezentat Serviciul de Ordine Publică de la Poliția Municipiului Buzău, Poliția municipală Râmnicu Sărat și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Buzău. Concursul culinar de Zilei Poliței Române a fost câștigat anul acesta de „bucătarii” din Cadrul Poliției Municipiului Buzău.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite