Municipalitatea buzoiană nu îşi mai permite să cumpere autobuze noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul achiziţionării unui nou lot de zece autobuze, anunţat anul trecut de primarul Buzăului, nu va mai avea finalitate. Asta, deoarece specialiştii municipalităţii s-au convins între timp că nu ar avea bani suficienţi. Au luat ca reper preţul autobuzelor BMC, unul foarte convenabil, însă acestea nu se mai produc iar vehiculele similare ale altor producători sunt de cel puţin trei ori mai scumpe.

Societatea Trans Bus S.A. ar mai avea nevoie de zece autobuze noi, pentru a putea completa flota de maşini existentă, care asigură transportul intern al buzoienilor.

Primăria Buzău, care subvenţionează mai bine de jumătate din bugetul societăţii de transport, şi-ar dori ca numărul de autobuze să fie suplimentat, însă demersul pare să nu aibă succes.

”Pe piaţa autobuzelor nu mai sunt maşini decât foarte scumpe. De regulă, cei care se înscriu la licitaţie sunt cei de la Mercedes. Un autobuz Mercedes costă 450.000 de euro, în timp ce autobuzele care circulă în prezent la Buzău şi care sunt foarte bune, fiind adaptate persoanelor cu dizabilităţi şi având un consum redus de combustibil,  nu se mai fabrică. Noi le-am achiziţionat la  180.000 de euro”, a declarat primarul Constantin Boşcodeală.

În prezent, Primăria Buzău subvenţionează preţul biletului pentru transportul public de călători din oraş, asigurând totodată circulaţia gratuită a elevilor şi a pensionarilor pe autobuzele din municipiu.

Citeşte şi:

Munca la negru, fenomen greu de stopat la Buzău

VIDEO USL funcţionează în continuare la Buzău, dar sub altă formă

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite