Milioane de euro pentru a facilita accesul la un loc de muncă pentru 4.210 persoane de etnie romă şi orfani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei ani persoanele defavorizate din judeţ vor beneficia de consiliere gratuită pentru a-şi putea găsi mai uşor un loc de muncă sau pentru a fi încurajaţi să meargă la şcoală.

Este obiectivul unui proiect lansat astăzi şi care se va derula până în 2013, cu un buget de cinci milioane de euro. Acesta reprezintă o premieră pentru Buzău, mai ales pentru că obiectivul său este accesul pe piaţa muncii a 4.210 persoane de etnie romă, orfani, foşti deţinuţi sau care provin din familii monoparentale.


„O parte din cele cinci milioane de euro vor ajunge şi la Buzău, în funţie de nevoile de aici. Toate persoanele defavorizate vor beneficia de consiliere psihologică şi socială, se vor organiza şi cursuri de formare profesională cu ajutorul AJOFM şi vom încheia şi parteneriate cu angajatori pentru ca persoanele vizate să îşi găsească mai uşor în loc de muncă. La Buzău, vulnerabile sunt persoanele din familiile monoparentale şi cele care au mai mult de doi copii", a declarat Mihaela Cazan, managerul proiectului.


Sediul, la Partida Romilor


Proiectul presupune formarea a opt centre de incluziune socială, unul dintre ele fiind în Buzău la sediul Partidei Romilor, din centrul oraşului. „Activitatea va începe chiar de mâine. Sunt aştepate aici, la sediul nostru, toate persoanele vizate care au nevoie de ajutorul nostru. În plus, noi vom merge şi pe teren pentru a comunica şi pentru a identifica persoanele care au nevoie de ajutorul nostru", ne-a spus George Anton, preşedintele Partidei Romilor Buzău.


Prima etapă a acestui proiect este demararea unei cercetări pentru a stabili cu exactitate nevoile persoanelor vizate.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite