Doi turişti s-au rătăcit într-o pădure din Ţinutul Buzăului, după o vizită la chiliile săpate în stâncă

0
0
Arhivă
Arhivă

Doi turişti, o femeie şi un bărbat, care intenţionau să ajungă la aşezările rupestre din comuna Bozioru au rămas blocaţi în pădure, fără a cunoaşte exact locaţia sau să poată furniza un punct de reper pentru a putea fi găsiţi.

Vineri la prânz, cei doi tineri, o femeie în vârstă de 31 şi un bărbat de 39 de ani, s-au deplasat cu maşina în judeţul Buzău pentru a vizita zonele turistice. 

Au parcat autoturismul, în jurul prânzului, în localitatea Nucu, apoi au pornit în drumeţie către aşezările rupestre.

La întoarcerea dinspre obiectivul vizitat, dorind să scurteze timpul de deplasare, au pornit pe un traseu nemarcat şi s-au rătăcit.

În jurul orei 21.45, tânăra a solicitat sprijin prin apel 112. În urma apelului primit în dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au fost mobilizate imediat echipe de poliţişti şi jandarmi.

Acestea au fost distribuite în teren pentru căutări, în vederea acţionarii rapide, întrucât se întunecase şi exista inclusiv riscul unui atac al animalelor sălbatice. 

buzau

Până în miezul nopţii, tinerii au fost găsiţi de către poliţiştii George Chiriţă şi Florin Voica, şefi de post în comunele Odaile şi Magura, împreună cu voluntari, toţi buni cunoscători ai zonei.  

Tinerii erau speriaţi, mai ales că bateria telefonului se descărcase, lucru ce îi aducea în imposibilitatea comunicării cu cei care îi căutau, dar nevătămaţi şi fericiţi că incursiunea s-a terminat totuşi cu bine. 

Persoanele au fost găsite la cinci kilometri de cel mai apropiat traseu marcat, au fost conduse la autoturismul acestora şi au pornit în scurt timp la drum.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

 

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

 

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite