Localnicii din Vadu Paşii, care lucrează în municipiul Buzău, vor o linie de transport public urban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Navetiştii din Vadu Paşii solicită prelungirea unui traseu al societăţii de transport urban Trans Bus până în satul Stănceşti. Asta, deoarece călătoria pe o astfel de linie este de trei ori mai ieftină decât pe cursele judeţene. Primarul localităţii a centralizat doleanţele oamenilor şi a pornit un demers în acest sens.

Pe modelul liniei 2 a Trans Bus, care deserveşte satele comunei Mărăcineni, autobuzele din oraş ar putea ajunge şi la Stănceşti, ultimul sat din comuna Vadu Paşii. Este obiectivul pe care şi l-a propus actualul primar al comunei, care a fost asaltat de săteni, cei mai mulţi navetişti, cu cereri în acest sens.

”Solicitarea noastră pe care am adus-o la cunoştinţa autorităţilor din municipiul Buzău este de a aduce o linie de transport urban până în satul Stănceşti. Acolo sunt create deja staţii, pentru mijloacele de transport care merg mai departe, iar propunerea ar fi ca autobuzul să vină pe jos unde sunt cele mai multe gospodării din Scurteşi şi Stănceşti şi să plece spre oraş pe drumul de sus”, declară Virgil Suditu.

Demersul autorităţilor din Vadu Paşii are la bază o serie de argumente. În primul rând s-ar reduce de trei ori costurile de transport pentru populaţia activă care lucrează în oraş, peste o mie la număr. O astfel de linie va fi necesară mai ales în perpectiva începerii lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Buzău, perioadă în care nu se va putea traversa râul Buzău decât pe podul de la Mărăcineni şi va creşte traficul pe această rută. 

Distanţa dintre centrul municipiului Buzău şi satul Stănceşti este de 20 de kilometri. Transportul public este asigurat acum de o firmă privată, căreia în ultima vreme i s-a redus numărul de staţii pe raza municipiului Buzău, spre nemulţumirea navetiştilor din Vadu Paşii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite