Judeţul Buzău are cu peste două mii de locuitori mai puţin faţă de ultima estimare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa adevarul.ro
Sursa adevarul.ro

Recensământul populaţiei s-a încheiat, iar Institutul Naţional de Statistică a anunţat primele cifre. Potrivit datelor INS, judeţul Buzău are 393.043 de persoane, în condiţiile în care procentul recenzării a fost de 99,3%.

Faţă de estimarea făcută în decembrie 2021, judeţul ar avea cu 2.572 de persoane mai puţin. 

Cifrele finale privind numărul de locuitori din România şi din fiecare judeţ, respectiv localitate în parte, urmează să fie făcute publice însă, în perioada următoare, după finalizarea anchetelor de control. 

În cadrul acestor anchete, echipele de recenzori vor pleca din nou pe teren, dar de data aceasta vor avea de verificat două sectoare, luate prin sondaj. 

La Buzău vor merge într-o zonă din municipiul Buzău şi din comuna Stâlpu. Aceste controale au scopul de a determina rata de erori la înregistrarea făcută iniţial. Această etapă se va desfăşura în perioada 8-18 august.

După ce vor fi finalizate aceste anchete, Buzăul va putea şti sigur câţi locuitori are în fiecare localitate, mai ales în municipiu, unde există pericolul ca numărul persoanelor să nu atingă 100.000, lucru care ar aduce multe consecinţe negative oraşului. 

La ultima raportare, respectiv în ultima săptămână de recenzare, numărul persoanelor din municipiu era de 92.000.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO  

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite