Italianul care l-a accidentat mortal pe cameramanul Laurenţiu Păun a fost condamnat la doi ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un proces care a durat aproape doi ani, magistraţii Judecătoriei Buzău l-au condmanat la doi ani de închisoare pe şoferul italian care se face vinovat de uciderea din culpă a cameramanului TV Buzău, Laurenţiu Păun. Decizia nu este însă definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel, în termen de zece zile de la comunicarea sentinţei.

Laurenţiu Păun, cameraman al televiziunii locale TV Buzău, a murit la datorie, în martie 2014, în timp ce filma scena unui accident rutier de pe Şoseaua de Centură a municipiului. 

Echipa de filmare se întorcea de la un accident produs pe şoseaua de centură a oraşului Buzău, soldat cu un mort şi trei răniţi, când, la câteva sute de metri, cameramanul şi reporterul de la TV Buzău au oprit ca să filmeze o altă tamponare produsă în apropierea unei curbe. 

Operatorul Laurenţiu Păun se afla în afara carosabilului, pe sensul de mers dreapta, şi filma autoturismul ajuns în şanţ.  

Un Mercedes cu numere de Italia, care intrase în derapaj, l-a izbit în plin pe Laurenţiu Păun. Strivit între Mercedes şi maşina pe care o filma, operatorul nu a avut nicio şansă. Tânărul a murit la câteva zeci de secunde de la producerea accidentului. 

S-a stins cu o lună înainte de a împlini 31 de ani. El a fost declarat, post-mortem, cetăţean de onoare al oraşului Buzău, alături de cei doi jurnalişti care au murit în explozia de la Mihăileşti, Elena Popescu şi Ionuţ Barbu. 

La volanul Mercedesului care a derapat, din cauza vitezei excesive cu care rula în curba de pe şoseaua de centură, se afla Gianni Magaletto, un traficant de droguri aciuat pe meleagurile noastre.

image

Despre traficantul de droguri italian, au scris de-a lungul ultimilor ani, mai multe publicaţii din ţară, după ce a fost prins în timp ce trafica droguri.  

Magaletto a stat mai bine de trei ani după gratii, după ce în vara anului 2008 a fost prins în timp ce încerca să vândă două kilograme de haşiş contra sumei de 12.000 de euro. A avut ghinionul ca cel care intenţiona să cumpere drogurile să fie un poliţist sub acoperire. 

În timpul anchetei, poliţiştii au stabilit că italianul adusese drogurile de la Roma, puse în cutii de vin. A fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere, ulterior fiind prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii craioveni au stabilit că Gianni Magaletto avea şi câţiva complici, acesta făcând parte dintr-o reţea de traficanţi de droguri. 

Italianul a fost condamnat definitiv şi executoriu pe 24 februarie 2009 de Tribunalul Dolj la 5 ani şi 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de droguri. Tot atunci a fost pronunţat şi ordinul de expulzare din ţară. 

Atunci când a ieşit din puşcărie, în 2011, Magaletto a aflat că nu mai este obligat să stea departe de România, deoarece între timp legislaţia s-a schimbat, ţara noastră fiind stat membru UE şi având obligaţia de a respecta deptul la liberă circulaţie al cetăţenilor europeni. 

Astfel, italianul a revenit în România şi s-a stabilit la Focşani unde a deschis împreună cu concubina sa o afacere cu detergenţi. 

În duminica neagră, când operatorul Laurenţiu Păun a murit în timp ce îşi făcea datoria, italianul se grăbea la volanul unui Mercedes, înmatriculat în străinătate şi greu de identificat, spre Ploieşti. O avea pe scaunul din dreapta pe concubina sa, cea care în ziua accidentului le declara poliţiştilor şi echipelor de jurnalişti, în apărarea şoferului, că operatorul se afla pe ”banda de emergenţă”, variantă infirmată ulterior la anchetă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite