Harta drumurilor naţionale pe care trebuie să le ocoleşti, realizată de şoferii profesionişti. Buzău şi Dolj, în topul celor mai proaste şosele din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două tronsoane de drumuri naţionale din Buzău şi Dolj sunt „liderele“ unui clasament al celor mai proaste drumuri naţionale din ţară, stabilit de şoferii profesionişti. Ei au postat pe forumurile de specialitate o hartă a stării infrastructurii rutiere de interes naţional, unde cele mai multe rute cu probleme apar în judeţele Moldovei şi din sudul României.

Harta publicată de membrii forumului construim-romania.ro a fost realizată de şoferi care au străbătut ţara în lung şi în lat. Potrivit acestora, cele mai deteriorate sunt drumul naţional 56 Craiova - Calafat şi DN 2 C care leagă judeţele Buzău şi Ialomiţa.

Este totodată legătura cea mai scurta dintre Moldova şi Dobrogea. A fost construit între anii 1980- 1984 şi potrivit specialiştilor a depăşit de acum 20 de ani perioada optimă de exploatare. Acum, soferii fac slalom printre gropi si din pacate nu sunt bani de modernizare nici pentru acest an.

Este construit în proporţie de 80% din dale de beton pentru a suporta greutatea transporturilor către porturile de la Marea Neagră. Drumul naţional care taie Bărăganul a fost conceput de Ceauşescu ca un drum strategic pentru deplasarea convoaielor militare. 

Nu a intrat niciodată în reparaţii capitale, iarna sunt făcute doar asfaltări cu mixtură stocabilă la rece însă nici aşa nu pot fi astupate miile de gropi din carosabil. Ca valori de trafic, DN 2C nu este inclus în primele 2 categorii, asta pentru că acum există alternativa autostrăzii 2.

Conform hărţii, cele mai multe frumuri naţionale cu probleme apar în judeţele Moldovei şi din sudul României. Este vorba despre tronsoane de pe DN 15D Roman - Negreşti, 11A Adjud - Bârlad, DN 24D Bârlad - Târgu Bujor sau DN 29 D Botoşani - Ştefăneşti. Infrastructură deteriorată mai este semnalată pe DN 5C Giurgiu - Zimnicea, DN 65 A Costeşti - Roşiori de Vede sau DN 73 C Curtea de Argeş - Câmpulung, din sudul ţării. În interiorul arcului Carpaţilor, sunt marcate cu roşu, pentru a fi evitate pe cât posibil de şoferi, DN 12 A Comăneşti - Miercurea Ciuc, DN 17 B Vatra Dornei - Poiana Largului sau DN 76 Deva - Oradea.

Potrivit CNADNR, anul trecut au fost realizate reparaţii ale stratului de asfalt pe 440 de kilometri de drumuri naţionale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite