Generaţia "Google" cinsteşte memoria lui Corneliu Coposu

0
0

Sâmbătă, s-a încheiat cea de-a doua ediţie a simpozionului dedicat vieţii şi activităţii lui Corneliu Coposu. La eveniment au participat membri ai fundaţiei ce îi poartă numele, dar şi mulţi tineri. Aceştia din urmă au aflat din cărţi sau din paginile de Internet ce înseamnă comunismul.

„Perioada comunistă înseamnă poliţie politică. Toată elita politicii româneşti din perioada interbelică a fost arestată şi din păcate mulţi au murit în închisori”, spune Răzvan Constantinescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul B.P. Hasdeu. Simbolul rezistenţei anticomuniste este pentru ei Corneliu Coposu.
„Este o personalitate marcantă în istoria României. Este cunoscut faptul că a stat mult în închisorile comuniste, a luptat pentru democraţia României, o personalitate care spre deosebire de alţii nu a dorit puterea”, susţine Denisa Lazăr, elevă în clasa a XI- a la Colegiul B.P. Hasdeu. 

Vizibil emoţionate

Surorile lui Corneliu Coposu, care au participat la încheierea simpozionului în sala Consiliului Judeţean, au fost încântate.
„Copiii, care practic nici nu erau când fratele meu ne-a părăsit, m-au impresionat prin modul serios în care au luat în seamă acest concurs, cum au muncit şi cum s-au documentat”, a spus Rodica Coposu. Reamintim că „Seniorul” a fost închis în Râmnicu Sărat, judeţul Buzău.
„Copiii au arătat că l-au cunoscut mult mai bine pe Corneliu decât contemporanii lui. Prin aceste concursuri, ideile lui chiar sunt înţelese de tineri şi vor merge mai departe.  Ştiu că tineretul este preocupat de Internet, dar credeam că se uită la alte lucruri şi am fost foarte surprinsă încă de la prima ediţie a concursului cât de bine s-au documentat”, ne-a mai spus Rodica Coposu.

Puţine despre însemnele comuniste


Dacă despre personalităţile care au trecut prin închisorile comuniste, tinerii ştiu destul de multe, nu la fel se poate spune despre simbolurile comuniste. În general nu au auzit decât vag despre drapelul roşu cu secera şi ciocanul, iar simbolul comunismului este pentru ei în primul rând Nicolae Ceauşescu.

Mai multe - Buzău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite