Garda de Mediu cere procurorilor să ancheteze un incendiu de pădure din Buzău, care ar fi fost provocat

0
0
Foto Garda de Mediu
Foto Garda de Mediu

Conducerea Comisariatului Judeţean Buzău al Gărzii Naţionale de Mediu a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău cu privire la incendiul declanşat pe 24 aprilie, pe raza comunei Breaza. Incendiul a fost provocat, de aceea comisarii de mediu cer procurorilor să ancheteze cazul.

Comisarul şef, Carmen Ichim, precizează că solicită Parchetului identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ardere a vegetaţiei din ariile protejate şi de pe terenuri supuse refacerii ecologice.

Comisarii buzoieni de mediu s-au autosesizat cu privire la eveniment în urma unor materiale publicate în presa locală, solicitând informaţii din partea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. 

”O echipă a GNM – CJ Buzău a efectuat propriile verificări la faţa locului, stabilind că suprafaţa de teren în cauză face parte din aria naturală protejată a Sitului Natura 2000 Dealul Istriţa şi că, urmare a incendiului, a fost afectat habitatul natural al unui număr de 4 specii de insecte şi mamifere protejate”, menţionează comisarul şef, Carmen Ichim, şeful Gărzii de Mediu Buzău.

În urma incendiului produs pe Dealul Istriţa, a fost afectată o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare de teren cu vegetaţie uscată, lăstăriş, mărăciniş şi pădure de pin aparţinând ANIF Buzău şi Ocolului Silvic Buzău, cauza acestuia fiind acţiunea umană realizată prin aprinderea intenţionată a vegetaţiei uscate din pădurea respectivă.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite