Noi restricţii în Buzău, după depăşirea ratei de 1,5 infectări la mia de locuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Prefectura anunţă că municipiul Buzău şi comunele Unguriu şi Zărneşti au depăşit, joi, rata de 1,5 infectări la mia de locuitori. Pentru cele trei localităţi, DSP a propus măsuri care au fost adoptate în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi care se vor aplica pe o perioadă de 14 zile, urmând să fie reevaluate la finalul acestei perioade.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum şi desfăşurarea în aer liber a spectacolele, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6:00 – 23:00.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6:00 – 23:00.

Ativitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Cele trei localităţi buzoiene unde rata de incidenţă este mai mare de 1,5/1000 locuitori sunt: Unguriu, cu 2,22 infectări/1000 locuitori, Zărneşti, cu 1,64/1000 locuitori şi municipiul Buzău, cu 1,57/1000 locuitori.

Joi, în cadrul şedinţei CJSU, au fost adoptate mai multe măsuri suplimentare pentru prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19.

Începând cu data de 15 octombrie 2020, pe raza judeţului Buzău se dispune obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe o rază de 50 metri pe domeniul public din jurul unităţilor de învătământ preuniversitar, cu marcarea zonei prin grija autorităţilor publice locale.

Obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul şi gura, în spaţiile publice deschise aglomerate (pieţe, târguri, staţii de autobuz, gări, autogări, spaţii de recreere şi agrement, obiective turistice, etc).

Măsurile stabilite vor fi aplicate pe toată perioada stării de alertă. Autorităţile publice locale vor afişa la loc vizibil prevederile acestei hotărâri şi vor verifica respectarea măsurii de purtare a măştilor de protecţie.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite