Flăcări uriaşe, pe dealurile din comunele buzoiene Scorţoasa şi Beceni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa ISU Buzău
Sursa ISU Buzău

Un puternic incendiu de vegetaţie uscată a izbucnit, joi seară, pe raza a două comune din zona de deal a Buzăului. Este vorba despre o linie de foc se întinde pe 2,5 kilometri. Flăcările se extind rapid din cauza vântului.

UPDATE Incendiul pare mai grav decât cel de sâmbătă, motiv pentru care prefectul Buzăului a plecat către zona în care arde, au comunicat reprezentanţii Instituţiei Prefectului.

ISU Buzău a fost solicitat să intervină, joi seară, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată ce se manifestă pe raza comunelor Scorţoasa şi Beceni.

Din primele date, la faţa locului ar fi vorba de o linie de foc ce se întinde pe 2,5 km, şi aproximativ 500 de hectare distruse în spate, flăcările extinzându-se rapid din cauza vântului ce îşi face simţită prezenţa în zonă.

La locul intervenţiei se află 19 subofiţeri cu trei autospeciale, urmând a sosi forţe în sprijin, dacă este cazul. Se intervine cu mijloace de primă intervenţie, inclusiv turbosuflante, atomizoare, lopeţi, etc. Misiunea este în dinamică, transmit pompierii.

Potrivit ISU, aceste arderi pot degenera în situaţii mult mai grave ce implica distrugerea proprietăţilor, bunurilor cetăţenilor şi pot duce chiar la pierderea vieţilor omeneşti. Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite