Firmele de catering din Buzău pregătesc reţete tradiţionale pentru mesele de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele de catering din Buzău vor intra în curând în febra sărbătorilor de iarnă, bucătarii lor concentrându-se mai mult decât în ale perioade ale anului pe reţete tradiţionale româneşti, pe bază de carne de porc.  După un simplu apel telefonic, mesele se vor umple în mai puţin de o oră cu platouri reci sau calde, piftie, sărmăluţe sau desert, cu costuri cuprinse între 200 – 300 de lei, pentru o familie cu patru membri.

Mizând pe faptul că tinerele familii sunt fie mai nepricepute în arta gătitului, fie cu un program prea încărcat la locul de muncă, restaurantele vin cu oferte tentante pentru orice buzunar.

Restaurantul Moonlight propune de sărbători un platou Haiducesc, de 1 kilogram, cu brânză de burduf, babic, telemea, şorici, muşchi file, slănină, pastramă de vită, castraveţi şi ceapă, le 49.50 lei, din care se pot înfrupta patru persoane. 

De la acelaşi restaurant, se poate comanda ceafă de porc, la 16 lei porţia de 250 de grame sau tochitură ţărănească de porc, la 15.50 lei porţia de 250 de grame şi, la desert, Tiramisu, la 5 lei porţia. Comenzile telefonice se pot face între orele 11 şi 22, la 0338.401.801.

Meniul pentru comenzi la domiciliu al restaurantului Pik-Nik conţine tradiţionalele sărmăluţe în foi de varză sau de viţă, cu mămăligă şi smântână, la 18 lei porţia de 250 de grame, un platou rece, cu şorici, babic, slănină şi ceapă, la 37 de lei, şi porc la tigaie, de 400 de grame, care mai conţine kaizer, cârnăciori, mămăliguţă şi brânză de burduf, la 27 de lei porţia. Mai poate fi comandată o salată asortată, de 7 lei, sau de ardei copţi, la 8 lei porţia. 

Restaurantul Pik-Nik mai propune la desert papanaşi, la 10 lei porţia din două bucăţi, iar de băut, un vin alb sec, de Jidvei, la 34 de lei sticla de 750 de ml sau un Merlot Budureasca, la 40 de lei sticla de 750 ml. Comenzile se pot face la 0755.054.701.

Taverna Buzoiană are şi ea un meniu tentant, de sărbători, care poate fi comandat la 0338.100.217. Platoul rece Taverna costă 69 de lei şi conţine salam uscat, tobă, piftie, urdă cu mărar, brânză de oi, caşcaval, cârnaţi picanţi, şorici, muşchi ţigănesc, ceafă afumată, babic, roşii şi castraveţi. Platoul cald al restaurantului Taverna Buzoiană conţine ceafă proaspătă, cotlet, cârnaţi, costiţă afumată, cartofi şi murături şi costă tot 69 de lei. 

O porţie de tort de mere, la desert, costă 5 lei iar o salată de fructe, 7 lei. Comenzile la domiciliu trebuie sa valoreze cel puţin 20 de lei. Restaurantul onorează şi comenzi mai bogate, de minimum 200 de lei, care conţin piftie, purceluşi de lapte sau peşte umplut, însă apelurile telefonice trebuie făcute cu o zi înainte.

Restaurantul Toledo propune de sărbători meniuri pentru familii mai numeroase. Un platou rece, pentru şase sau opt persoane, costă 80 de lei şi conţine felii de muşchi ţigănesc, şunculiţă ţărănească, caşcaval, roşii, brânză, doboş, babic şi măsline. Platoul cald, suficient pentru opt persoane, conţine ceafă de porc, piept de pui, cârnaţi de Pleşcoi, ciuperci la grătar, cartofi şi murături. Preţul acestuia ajunge la 140 lei. Comenzile telefonice se fac la 0238.422.222.

Un alt restaurant cu livrări la domiciliu şi prin internet, cateringbuzau.ro, are în meniul de sărbători salată Boeuf, la 78 de lei platoul de şase porţii a câte 300 de grame. Meniul de sarmale pentru şase persoane costă 79,5 lei, un platou cu pomana porcului, 72 de lei, iar la desert, plăcintă cu brânză sau cu mere, la 24 de lei porţia. Comenzile se fac la 0338.401.242, între orele 9 şi 17.

Restaurantele Pizza Marina sau Tess Events & Catering se vor adapta şi ele perioadei sărbătorilor de sfârşit de an, oferind produse de sezon cu reduceri. 

Citiţi şi:

VIDEO Acces gratuit pentru 30.000 de elevi, la patinoarul Ice Magic din Buzău

Bucătăria, coşmarul dinainte de sărbători. Firmele de catering sunt gata să prepare meniuri la comandă

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite