Eroii martiri ai Revoluţiei din 1989, omagiaţi în Piaţa Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii” va fi marcată şi la Buzău, pe 22 decembrie, printr-o serie de acţiuni organizate de Instituţia Prefectului, atât la ,,Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989” – Piaţa Dacia, începând cu ora 10.30, cât şi la ,,Bustul Generalului Ştefan Guşă” din localitatea Spătaru, de la ora 12.

Festivităţile ce vor marca 25 de ani de la Revoluţia din 1989 vor debuta cu intonarea imnului naţional şi un ceremonial religios, urmat de unul militar, discursuri ale autorităţilor şi liderilor asociaţiilor de revoluţionari, şi se va încheia cu depuneri de coroane şi jerbe de flori. 

În program este prevăzută apoi defilarea Gărzii de Onoare, urmând ca totul să se încheie cu o întâlnire a revoluţionarilor în Sala 24 a Primăriei municipiului Buzău, acolo unde s-a constituit primul Consiliu FSN.

47 de buzoieni au murit în Revoluţia Română din 1989. 25 dintre aceştia au murit pe raza judeţului Buzău, iar ceilalţi 22, în Bucureşti, Braşov, Hunedoara, Târgovişte şi Timişoara. 

Ziua de 22 decembrie a fost declarată Ziua Victoriei ­Re­voluţiei Române şi a Libertăţii începând din 2011.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite