Doar 150 de buzoieni au protestat sâmbătă seară. Câţiva tineri s-au întins pe caldarâm, solidari cu victimele din Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele buzoienilor au slăbit simţitor în intensitate. Mai puţin de 150 de persoane au manifestat, sâmbătă seară, pe platoul din centrul oraşului, împotriva sistemului.

Dacă în prima seară, protestau în Buzău peste 1.500 de persoane, printre ei fiind reprezentanţi ai tuturor generaţiilor, la patru zile distanţă, numărul manifestanţilor a fost de zece ori mai mic. 

Sâmbătă s-au adunat în jurul altarului de lumânări şi flori de lângă monumentul Revoluţiei din 1989 aproximativ 150 de buzoieni, cei mai mulţi fiind adolescenţi. 

Au aprins candele, au scandat lozinci uzitate zilele acestea pe străzile din Buzău şi Bucureşti şi au dezbătut situaţia politică dar şi pe marginea momentului care a declanşat mşcările stradale, şi anume incendiul din clubul Colectiv.  

Dezamăgirea se putea citi pe chipurile celor prezenţi, aceştia neavând explicaţii pentru scăderea interesului în rândul manifestanţilor din serile trecute. 

”Mă aşteptam ca în seara asta să fie multă lume în piaţă, pentru că azi au mai murit atâţia dintre răniţii în incendiu. Nu pot să îmi dau seama ce îi ţine în casă pe oameni. Probabil realizează că protestele nu vor avea finalitate şi sunt dezamăgiţi”, a declarat Dana Grigore, participant la miting.

La final, mai mulţi tineri s-au întins pe marmura rece a pieţei Dacia, cu faţa în sus, gest menit să simbolizeze, spun ei, solidaritatea cu victimele incendiului. 

image
image
image
image

-------------

Peste 300 de persoane au mărşăluit, vineri, pe străzile Buzăului, în ce-a de-a treia seară de proteste organizate la Buzău. Numărul lor a fost cu mult mai mic decât cel din primele două seri de proteste.

Grupul de manifestanţi au pornit pe traseul Bulevardul Bălcescu - Strada Spiru Haret - Bulevardul Unirii iar în jurul orei 21.30 au revenit pe platoul din centru, unde au mai scandat cel mult o jumătate de oră înainte să plece spre case.

Citeşte şi: Rockerii buzoieni şi voluntari ai Crucii Roşii strâng bani pentru răniţii din Colectiv

VIDEO Sute de buzoieni, la cea de-a treia seară de proteste antisistem. Au fost tensiuni între manifestanţi

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite