Copii forțați de părinți să stea la cerșit pe vânt și ploaie, printre mașini, pe un drum din Buzău

0
Publicat:

Poliția a pus capăt chinurilor la care au fost supuși mai mulți copii și un adult cu handicap chiar de către cei care ar trebui să aibă grijă de ei. Două cupluri din comuna buzoiană Siriu, care aveau relație de concubinaj, și-au obligat copiii și nepoții, minori și un adult invalid, să cerșească de la șoferii care treceau prin localitate.

Cerşetoria, ocupaţia care aduce bani frumoşi

Polițiștii buzoieni au descins la locuințele acestora, într-un dosar penal privind exploatarea cerşetoriei. Potrivit InspectoratulUI de Poliție al Județului (IPJ)  Buzău, implicați sunt membrii a două familii distincte, fiecare cu mai mulți copii.

„La data de 16 mai a.c., poliţiştii de la Poliţia oraşului Nehoiu, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară în Siriu, într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunii de exploatarea cerşetoriei", transmite IPJ Buzău.

Concubinii își duceau copiii și nepoții pe marginea DN10, în zona barajului de la Siriu, la semafoarele la care șoferii opreau în așteptarea culorii verde. Unul dintre cupluri avea la cerșit doi minori și un tânăr de 24 de ani cu dizabilități, iar cealaltă familie, doi copii și trei nepoți, toți minori.

Minorii, dar și băiatul de 24 de ani, erau forțați de cei care îi aveau în grijă să îndure frigul și ploaia, cerând trecătorilor bani sau ceva de mâncare. Toți copiii implicați în activitatea ilegală sunt ai concubinelor.

„Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului în curs, patru persoane, cu vârste cuprinse între 33 şi 55 de ani, din Buzău şi Braşov ar fi determinat mai mulţi minori şi persoane cu dizabilităţi, cu vârste cuprinse între 9 şi 24 de ani să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere foloase materiale, pe care aceştia şi le-ar fi însuşit”, transmite IPJ Buzău.

În baza materialului probator administrat, poliţiştii au dispus inițial măsura reţinerii pentru 24 de ore în cazul unui bărbat de 33 de ani, din Buzău, şi al unei femei de 38 de ani, din Braşov. Ulterior, instanța a dispus mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în cazul femeii din Brașov, iar față de bărbatul de 33 de ani, procurorul de caz a dispus continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar.

La activităţi au participat şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului, în vederea dispunerii măsurilor legale, conform competenţelor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite