Consiliul Judeţean vrea să construiască un spital militar pe Bulevardul Gării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
medici spital

Buzăul ar putea avea un spital militar realizat în colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale. Intenţia este ca unitatea medicală să fie ridicată în locul vechii maternităţi de pe Bulevardul Gării. Informaţia a venit de la preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, care a declarat că a avut o primă rundă de discuţii cu premierul Mihai Tudose şi cu vicepremierul Marcel Ciolacu.

Consiliul Judeţean ia în calcul să pună la dispoziţia Ministerului Justiţiei o bucată de teren pentru construirea unei Judecătorii, iar cealaltă parte să fie rezervată construirii unui spital militar. O decizie privind destinaţia terenului de pe Bulevardul Gării nu a fost încă luată, în stabilirea ei fiind aşteptate în continuare sugestiile buzoienilor.

Opţiunea construirii unui spital militar vine în contextul în care în judeţul Buzău există un mare număr de cadre militare active sau în retragere. 

„Suntem în discuţii şi chiar pot să mulţumesc reprezentanţilor Guvernului, domnului vicepremier Ciolacu şi domnului premier Mihai Tudose, cu care am discutat despre posibilitatea de a se face aici un spital militar cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale”, a spus luni Petre Emanoil Neagu.

Demolarea vechii maternităţi de pe Bulevardul Gării a început luna trecută. Terenul va fi nivelat şi dezinfectat, urmând ca aleşii să decidă ce se va construi aici după consultări publice şi discuţii cu autorităţile centrale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite