Cmdr. Florin Tudor este noul comandant al Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Aeriene „Aurel Vlaicu”, de la Boboc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Com,andor Florin Tudor
Com,andor Florin Tudor

Comandorul Florin Tudor a ocupat din anul 2013 funcţia de locţiitor al comandantului Şcolii buzoiene de Aplicaţie iar din data de 27 iunie l-a înlocuit pe comandorul Marius Oatu. Predarea comenzii unităţii militare de la Boboc avut loc în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, Gl.mr. Laurian Anastasof.

A absolvit Liceul Militar „Mihai Viteazul” din Alba-Iulia în anul 1981 şi Şcoala Militară de Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu”, promoţia 1984. După absolvirea şcolii militare a fost încadrat la Regimentul 57 Aviaţie Vânătoare Mihail Kogălniceanu, unde a ocupat funcţii de navigator de sol cu dirijarea din punctul de comandă şi şef de tură.

În decembrie 1992 a absolvit Academia de înalte studii militare (Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”), fiind repartizat după absolvire la Regimentul 57 Aviaţie Vânătoare, biroul pregătire de luptă.

Începând cu anul 1993, a predat discipline de specialitate în calitate de asistent universitar şi lector universitar în cadrul catedrei de specialitate aviaţie din Institutul militar de aviaţie ”Aurel Vlaicu”, până la reorganizarea învăţământului militar, după care a îndeplinit succesiv, funcţii de instructor şi instructor şef la catedra de specialitate din cadrul Şcolii de aplicaţie pentru aviaţie, până în decembrie 1999. În anul 1999 a absolvit Colegiul de comandă şi stat major al forţelor aeriene, Maxwell AFB din SUA.

În anul 2000 a încadrat funcţia de ofiţer 2 în biroul operaţii speciale din Statul Major al Forţelor Aeriene iar intre anii 2001-2004 a activat în cadrul Centrului de pregătire NATO/PfP, din subordinea statului Major General, predând pentru ofiţeri de stat major. În perioada 2007-2010 a îndeplinit succesiv funcţii în cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene, de la şef birou pregătire de comandament, şef secţie operaţionalizare-evaluare, până la şef serviciu instrucţie.

Şi-a completat experienţa profesională prin îndeplinirea unor funcţii în comandamente NATO, în perioadele 2004-2007 şi 2010-2013. Din iunie 2013 a ocupat funcţia de locţiitor al comandantului Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Aeriene „Aurel Vlaicu”.

Comandorul Tudor Florin este căsătorit şi are doi copii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite