Un buzoian și fiica lui, depistați prin satelit că și-au „dăruit” câte o bicicletă din rețeaua Velo City VIDEO

0
Publicat:

Polițiștii locali din Buzău au descoperit două biciclete municipale în locuința unui cetățean, care erau folosite de adult și de un copil. Acestea fuseseră luate din rastelele stradale amplasate în mai multe puncte din municipiu.

Buzăul a intrat, anul trecut, în rândul orașelor din România în care deplasarea se poate face cu biciclete care pot fi închiriate din stații inteligente.

Individul le-a declarat polițiștilor locali că una dintre biciclete era a sa, iar cealaltă, a fiicei sale. A mai precizat că nu știe să citească și că de aceea nu ar fi avut cum să afle că bicicletele aparțin municipalității.

Furtul a fost descoperit datorită GPS-ului instalat pe fiecare bicicletă. Acestea emiteau semnal, de mai multe zile, de la aceeași adresă din cartierul Simileasca.

image

Precedentul incident a avut loc în decembrie 2023, când un alt buzoian a încercat să ascundă o bicicletă municipală la etajul doi al unui bloc, însă a fost depistat și înregistrat de dispozitivul GPS.

Bicicleta achiziționată pentru proiectul Velo City se afla în scara unui bloc, de câteva zile. Le-a părut suspect autorităților, care au trimis polițiștii locali să vadă ce se întâmplă cu vehiculul pe două roți.

Aceștia au găsit-o vandalizată, fără însemnele referitoare la Primăria Buzău și alte date de identificare.

Imediat, bicicleta a fost ridicată de firma care gestionează programul Velo City în municipiul Buzău. După evaluarea pagubelor, sumele necesare reparării bicicletei vor fi retrase de pe cardul buzoianului care o închiriase și care intenționa să o transforme în propria bicicletă.

În Buzău au fost aduse de curând aproximativ 500 de biciclete, care pot fi închiriate la prețuri foarte mici, prin intermediul unei aplicații. Au fost amenajate 49 de stații inteligente de închiriere a bicicletelor, prin proiectul Velo City.

Proiectul Velo City a fost implementat în Buzău cu fonduri europene în valoare de 2,6 milioane de euro. Autoritățile locale își doresc să încurajeze astfel mersul pe bicicletă pentru cât mai mulți locuitori din oraș.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite