Cele mai bune volume au fost premiate la „Primăvara poeţilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Juriul a fost format din autori locali
Juriul a fost format din autori locali

Cele mai bune volume de poezii publicate la Buzău au fost premiate la festivalul „Primăvara poeţilor”.  Ediţia de anul acesta, cea de-a patra, a fost dedicată tinerilor poeţi, care au avut ocazia să îşi prezinte creaţiile la evenimentul desfăşurat la Biblioteca „V.Voiculescu”.

Juriul format din 30 de scriitori buzoieni a votat câte un câştigător pentru fiecare dintre cele trei categorii, fără să mai fie acordate premii pentru locurile doi şi trei sau menţiuni. Lucian Mănăilescu s-a impus categoric în faţa a doi confraţi la secţiunea membri ai Uniunii Scriitorilor din România cu volumul „Am auzit că viaţa este frumoasă”.

Debutanţii au primit diplome

La categoria poeţi consacraţi, nemembri ai Uniunii Scriitorilor, rezervată autorilor care au cel puţin un volum publicat au fost cei mai mulţi concurenţi. Emil Niculescu a fost preferatul juriului cu „Zona Zoster”. Debutanţii au primit diplome din partea organizatorilor, iar volumul „ Din nou în zid” al Nicoletei Gâlmeanu a fost desemnat cel mai bun al ediţiei de anul acesta a festivalului „Primăvara poeţilor” la această secţiune. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite