Cel mai amplu desant de trupe NATO pe teritoriul României, din ultimii ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunila
Sursa I. Bunila

O mie de militari din mai multe ţări au fost paraşutaţi şi au efectuat misiuni de luptă potrivit unui scenariu fictiv. Baza Aeriană a fost gazda unei secvenţe a exerciţiului multinaţional „Swift Response 21/Defender Europe 21”. Aplicaţia militară continuă marţi în localitatea Smârdan, judeţul Galaţi.

Desantul a fost executat de militari americani, polonezi, olandezi, germani şi români. Potrivit scenariului, după ce aerodromul Boboc a fost cucerit de trupele inamice, forţele aliate răspund cu un raid aerian executat de aeronave F16.

Urmează desantul trupelor terestre: o mie de militari, paraşutaţi de la o înălţime de 500 de metri din aeronave C130 Hercules şi Spartan. 

Brigada 6 aeropurtată poloneză execută ceea ce strategii militari numesc ”joint forcible entry”, adică o pătrundere a forţelor reunite în teritoriul inamic.

”În actualul context de securitate, consolidarea cooperării nord-atlantice este tot mai necesară şi justificată. Parteneriatul strategic cu Statele Unite şi angajamentul forţelor americane pentru consolidarea securităţii în zona Marii Negre rămân pilonii principali ai apărării şi securităţii României”, a declarat generalul Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării.

Exerciţiul de la Boboc este componentă a programului Swift Response, planificat şi organizat de Divizia 82 aeropurtate a SUA. 

     

Executarea manevrelor sincronizate şi rapide, aşa cum au fost cele din exerciţiul de la Boboc, au menirea de a pregăti un răspuns comun pe timp de criză. Brigada 6 aeropurtate a Poloniei a condus exerciţiul din Buzău.

”Cred cu tărie că acest exerciţiu va contribui la securitatea noastră comună în regiunea de pe flancul de est al NATO”, precizat general Tomasz Piotrowski, comandant operaţional al forţelor armate poloneze.

Exerciţiul de paraşutare a continuat şi pe timpul nopţii. Face parte din programul de antrenament al Alianţei denumit ”Defender Europe 21”. Timp de două luni, aproape 30 de mii de militari din 26 de tari se vor antrena simultan în 30 de poligoane din Europa.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook

 

Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite