Căsuţă ridicată în timp record de poliţiştii buzoieni pentru o familie cu şase suflete VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa IPJ Buzău
Sursa IPJ Buzău

O familie cu patru copii din comuna buzoiană Verneşti a primit în dar, înainte de Crăciun, o căsuţă nouă. De ridicarea clădirii, care a durat numai trei zile, s-au ocupat mai mulţi poliţişti din subordinea IPJ Buzău.

Luni, 21 decembrie, cu puţin timp înainte de Sărbătoarea Naşterii Domnului, poliţiştii din IPJ Buzău au demarat misiuni în vederea construirii unui cămin pentru patru copii, din comuna Verneşti.

Despre această poveste, poliţiştii aflaseră cu puţin timp în urmă, când pe internet se cerea ajutorul pentru o familie cu patru copii, care locuiau într-o anexă şi care aveau nevoie urgent de un cămin înainte de vremurile geroase ale lunilor de iarnă.

Cazul familiei fără adăpost din Verneşti a fost făcut public de membrii Asociaţiei Umanitare “Totul va fi bine!”.

”Nu ştiam în ce măsură vom putea oferi ajutor într-un timp atât de scurt, aşa că am hotărât să facem o vizită la faţa locului, pentru o evaluare a necesităţilor şi o analiză a resurselor. Ne-a întâmpinat mezinul familiei, Tudorică, în vârstă de numai 4 anişori. După o scurtă şi totuşi cuprinzătoare conversaţie cu micuţul, ne-am dat seama că nu avem de ales, că nu este doar o încercare de a-i ajuta, că de fapt trebuie să reuşim în ceea ce ne-am propus”, spun reprezentanţii IPJ Buzău.

Imagine indisponibilă

Printr-o mobilizare de forţe impresionantă şi în timp record, poliţiştii au reuşit să le ofere copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani un acoperiş nou deasupra capului, cu utilităţi, ”cu voie bună şi mulţumire în ajun de sărbătoare”.

După numai trei zile de efort susţinut, spun poliţiştii implicaţi în proiect, cei doi părinţi au sunat să le mulţumească poliţiştilor şi să-i întrebe dacă pot muta mobilierul în locuinţă, să îi prindă Crăciunul în casa nouă şi curată.

Şi, pentru că la început de an şcolar, copiii familiei din Verneşti mărturiseau unei televiziuni locale faptul că le este aproape imposibil să facă faţă noii provocări, învăţământul online, poliţiştii le-au dăruit o tabletă pentru cursuri şi televizor pentru a rămâne conectaţi la prezent.

De asemenea, câteva tablete, televizoare şi bunătăţi tradiţionale de Crăciun donate de poliţişti au ajuns şi la câteva familii cu învăţăcei destoinici din satul Ştiubei, comuna Râmnicelu, dar şi în comune precum Glodeanu Siliştea sau Vadu Paşii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite