Buzăul înregistrează patru noi decese în rândul pacienţilor confirmaţi COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Zeci de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate de autorităţile sanitare în judeţul Buzău, dar şi patru noi decese. Este vorba despre doi bărbaţi de 73 şi 84 de ani şi de două femei de 67 şi 81 de ani.

Toţi pacienţii decedaţi aveau comorbidităţi. În cazul 192 de deces este vorba despre un pacient în vârstă de 84 de ani, care s-a prezentat la UPU cu simptomatologie respiratorie. 

A fost testat şi confirmat cu SARS-CoV-2 şi transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea de sănătate s-a agravat şi a survenit decesul. Suferea de fibrilaţie atrială, insuficienţă cardiacă.

Cazul 193 este un pacient în vârstă de 73 de ani sosit la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost testat şi confirmat cu SARS-CoV-2 şi transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. 

Evoluţia clinică a fost nefavorabilă şi a survenit decesul. Avea ciroză hepatică decompensată, hemoragie gastro-intestinală, diabet zahara tip II. 

Cel de-al 194-lea deces este al unei paciente în vârstă de 67 de ani. A fost testată şi confirmată cu SARS-CoV-2 şi transferată pe secţia ATI. Avea diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială şi obezitate.

Cazul 195 este o pacientă în vârstă de 81 de ani care a fost adusă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. A fost transferată pe secţia ATI unde, pe fondul comorbidităţilor, a decedat. Suferea de insuficienţă cardiacă şi fibrilaţie atrială cronică. 

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  judeţ au fost confirmate 60 de cazuri noi de COVID 19, 11 pacienţi fiind diagnosticaţi în laboratoare private de analize, iar 2 la unităţi sanitare din alte judeţe. Cei 60 de pacienţi nou confirmaţi au vârste cuprinse între 5 luni şi 83 de ani.

Conform autorităţilor sanitare, numărul total de cazuri pozitive din judeţul Buzău a ajuns la 7.577, 6.395persoane fiind declarate vindecate şi externate. De asemenea, 826 de persoane se află în carantină, iar 826 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în judeţul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 195.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite