Buzău: Încep sărbătorile staţiunii Sărata Monteoru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest sfârşit de săptămână se serbează „Zilele staţiunii Sărata Monteoru”, eveniment anual aflat la a doua sa ediţie. Startul sărbătorii se dă în această seară,  la ora 17.00, cu deschiderea târgurilor de produse tradiţionale, antichităţi şi meşteşuguri de unde turiştii prezenţi îşi pot achiziţiona diverse obiecte vechi de mare valoare, precum şi preparate ecologice autohtone.

Serbările vor continua sâmbătă cu un concert de muzică religioasă bizantină susţinut de Grupul Nectarie Protopsaltul, care începe la ora 09.00 la Biserica Monteoru. O oră mai târziu va începe unul dintre cele mai atractive momente din programul acestor manifestări.

Este vorba de o paradă pe străzile din Monteoru de costume interbelice, maşini şi trăsuri de epocă, caravana urmând să plece de la Vila Monteoru spre centrul staţiunii. La ora 12.30 este programat un spectacol de teatru muzical pentru copii cu piesa „Frumoasa din pădurea adormită”, susţinut de Teatrul Naţional de Operetă  „Ion Dacian”.

Artiştii teatrul vor susţine seara, de la ora 20.00, un spectacol de gală cu un colaj din operete celebre care va avea loc pe scena în aer liber din centrul staţiunii.Pe parcursul întregii zile cei prezenţi pot viziona spectacole puse în scenă de elevi, expoziţii de antichităţi şi de obiecte de artă religioasă.

Zilele staţiunii Sărata Monteoru se vor încheia duminică cu un spectacol folcloric de mare atracţie ce începe la ora 13.30, pe afiş fiind nume grele ale genului: Orchestra de Muzică Populară a Societăţii Române de Radiodifuziune, Ştefania Rareş, Nemuritorii, Gheorghe Turda, Nelu Bălăşoiu, Simona Dinescu, George Nicolescu, Nicolae Oprişan, Atena Bratosin Stoian, Gabriela Bolocan, Alexandru Petcu, George Snae, Iulia Papazisu şi Andreea Drăgoi.

Până la ora 18.00 vor fi deschise şi târgurile cu produse tradiţionale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite