Buzău: Covrigii cu tradiţie, la mare căutare în Postul Paştelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzoienii se înghesuie la covrigării
Buzoienii se înghesuie la covrigării

Covrigăriile din centrul Buzăului au fost luate cu asalt în această dimineaţă de clienţi dornici să se aprovizioneze cu gustoasele produse de panificaţie.

Pentru că nu conţin produse de origine animală, ci numai făină, apă şi ulei, covrigii de Buzău sunt la mare căutare în perioada Postului Paştelui.

Oamenii spun că, prin compoziţia lor, covrigii sunt săţioşi şi le ţin de foame toată ziua. “Eu una ţin post în perioada aceasta şi sunt nevoită să mă aprovizionez cu covrigi. La fiecare post produsele de panificaţie devin alimente de bază pentru noi credincioşii. Sunt ieftini şi buni şi ţin de foame” mărturiseşte Ioana Craiu de 54 de ani din Buzău

Aşa se face că  în perioadele de post vânzătorii sunt foarte mulţumiţi şi spun ca aproape că nu mai fac faţă cererii. “Un covrig subţire costă 60 de bani, iar unul mare, cu mac, un leu. Cumpărători avem slavă domnului din toate categoriile sociale dar cererea cea mai mare o avem de la clienţii din mediul rural. În această perioadă ei vin la Buzău să îşi facă provizii” a declarat Elena Pănescu de 65 de ani, vânzătoare.

Produs original cu o savoare unică, covrigul de este fabricat manual după aceleaşi reţete moştenite de mai bine de un veac de la negustorii greci care s-au stabilit în târgul Buzăului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite