Bărbat din Buzău, atacat de o ursoaică cu pui. Omul ieșise cu animalele la marginea satului

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost transportat de urgenţă la spital după ce a fost atacat de o ursoaică,  miercuri dimineaţă. Anunțul vine de la ISU Buzău. Victima a fost preluată de paramedicii SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău.

Bărbatul a fost atacat de ursoaică  FOTO Trasee pe munte
Bărbatul a fost atacat de ursoaică FOTO Trasee pe munte

La ora 8,45 a fost primit un apel anunţând că un cetăţean a fost atacat de un urs. După acel moment, la faţa locului s-a deplasat o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă pentru a-i acorda îngrijiri medicale, o ambulanţă SMURD şi un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. Paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale victimei, după care au transportat-o la Unitatea de Primire Urgenţe a SJU, iar noi am asigurat zona alături de echipajul de jandarmi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul pentur Situații de Urgență (ISU) Buzău, Vlăduţ Pârvu.

Bărbatul ieşise cu animalele într-o zonă din vecinătatea pădurii, moment în care a fost atacat de o ursoaică cu un pui.

Omul ieșise cu animalele la marginea satului

Ieşise cu animalele în extravilan, la ieşire din sat unde are terenurile. Bărbatul are 53 de ani. Ar fi vorba de o ursoaică cu un pui, l-a atacat, a fost preluat de ambulanţă. Au venit poliţişti, jandarmi, ursoaica a dispărut, nu a mai găsit-o nimeni. Urşii ies în perioada aceasta din pădure pentru că au început să se facă prunele şi mai vin prin livezile de la marginea satului, de la marginea pădurii. Bănuiesc că i-a ieşit în faţă pentru că este primul atac de acest gen”, a declarat primarul comunei Cozieni, Daniel Panaitescu, citat de Agerpres.

Bărbatul a ajuns la spital stabil, cu un traumatism toraco-abdominal.

La UPU-SMURD a fost transportat un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din comuna Cozieni, care a suferit un traumatism toraco-abdominal şi multiple excoriaţii, după ce a fost atacat de un urs. La acest moment, bărbatul este stabil hemodinamic şi respirator, în curs de investigaţii”, a transmis purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite