Au fost prinşi hoţii de cablu care au devastat reţelele de comunicaţii din Merei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Poliţiştii din Buzău au descoperit autorii unor furturi de cablu subteran, care în primăvară au generat pagube materiale unei societăţi de profil dar şi probleme reţelei de comunicaţii din zona dealului Istriţa. Făptaşii sunt doi tineri de 28 şi 35 de ani din Cernăteşti, care mai fuseseră arestaţi în Vrancea, pentru fapte similare.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Secţiei 6 poliţie rurală Merei au fost identificaţi şi prinşi principalii bănuiţi de comiterea unui furt de cablu de comunicaţii subteran, doi tineri de 28 şi 35 de ani, ambii din comuna Cernăteşti.

Fapta, înregistrată iniţial în evidenţe cu autori necunoscuţi, a fost sesizată în luna martie, de către un buzoian de 51 de ani, angajat al unităţii păgubite. Din cercetările efectuate de poliţişti încă de la momentul sesizării a rezultat că bănuiţii ar fi sustras aproximativ 600 de metri cablu de comunicaţii subterane, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 3.800 lei. 

În urma analizării materialului probator administrat de poliţişti, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat cercetările fiind continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

Indivizii din Cernăteşti nu sunt la prima ispravă. În luna iulie a acestui an, cei doi împreună cu un al treilea consătean au fost arestaţi preventiv în Vrancea, după ce au fost prinşi la furat de cablu telefonic, în localitatea Dumitreşti-Vrancea. Infractorii au furat 250 de metri de cablu, lăsând întreaga comună fără telefonie.

Odată încătuşaţi, ei au recunoscut şi alte două fapte de acelaşi gen, comise la Jitia şi înregistrate cu autor necunoscut. Mai mult, au mai secţionat cablurile de telefonie şi în localităţi din judeţul Buzău. De altfel, toţi trei au mai avut probleme cu legea, fapta de la Dumitreşti şi cele de la Jitia fiind comise în perioada termenului de încercare, ei având condamnări cu suspendare. Se bănuieşte că cei trei făceau parte dintr-o reţea care se ocupă cu astfel de fapte.

Au povestit că după ce furau, obişnuiau să dea foc rolelor de cablu, pentru a obţine mai uşor cuprul din el, pentru a-l vinde ulterior.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite