Artistul Bogdan Lefter, în pericol de neprezentare la concursul internaţional de sculptură în zăpadă din Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romania ar urma să fie reprezentată de un buzoian la Concursul Internaţional de Sculptură în Zăpadă din Nayoro, Japonia, un veritabil campionat mondial unde sunt acceptaţi numai cei mai valoroşi artişti de gen din lume.

Romania ar urma să fie reprezentată de un buzoian la Concursul Internaţional de Sculptură în Zăpadă din Nayoro, Japonia, un veritabil campionat mondial unde sunt acceptaţi numai cei mai valoroşi artişti de gen din lume.

Este vorba de artistul plastic Bogdan Adrian Lefter, cel care până acum a avut succese de mare prestigiu în cadrul altor competiţii similare: Premiul II la Festivalul de Sculptură în Zăpadă din Elveţia, şi premiul I la Festivalul de Sculptură în Nisip, tot din Elveţia.

Însă, Bogdan Adrian Lefter spune că de data aceasta este pe punctul de nu se prezenta, pebntru că trebuie să facă rost de banii de drum şi nu mai are la dispoziţie decât o lună.

"La toate concursurile la care am participat până acum, am fost nevoit să mă împrumut la prieteni şi am returnat banii din premiu. De această dată ne trebuie 3500 de euro pentru drum şi nu-i avem. Dacă nu vom găsi un sponsor, nu vom putea pleca", ne-a declarat Bogdan Adrian Lefter.

Competiţia se desfăşoară în perioada 7-12 februarie iar buzoianul a fost selectat să participe în cadrul unei echipe formată împreună cu Iulia Cărbunaru şi Mihai Zdrancotă. Cei trei tineri artişti speră să obţină din nou marele premiu cu lucrarea "Pandora's box", dacă vor reuşi totuşi să ajungă acolo.

„Sculptura noastră este dedicată tuturor celor care cred în speranţă. Frumuseţea ei este dată de faptul că nu ştim niciodată ce este dincolo de ea. Cred că povestea cutiei Pandorei este prea actuală pentru a fi tratată ca o simpla legendă grecească, nu atât de veche încât să nu mai fie valabilă", a explică artistul buzoian.

Cei care doresc să-i sprijine pe cei trei artişti români să se prezinte la concursul din Japonia, îi pot contacta prin intermediul redactiei noastre, adresa email: buzau@adevarul.ro, pe mailul lui Bogdan Adrian Lefter, bogdanadrianlefter@yahoo.com sau pe numărul său de telefon, 0764.712.494.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite