Angajări la Spitalul Judeţean Buzău: concurenţă mare doar pentru posturile rezervate personalului mediu şi auxiliar sanitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău face angajări pentru toate categoriile de personal. În timp ce concurenţa este foarte mare pentru asistenţi, infirmiere şi brancardieri, pentru medici spitalul buzoian pare să nu fie atractiv.

Pentru ocuparea celor aproape o sută de posturi pentru personal mediu şi auxiliar sanitar, spitalul va organiza concurs pe durata a două zile. Miercuri, candidaţii ale căror dosare au fost acceptate vor da examen de angajare pentru posturile de asistenţi medicali şi asistenţi medicali debutanţi, iar joi, 11 februarie, pentru posturile rezervate personalului auxiliar sanitar. 

În cele două zile vor concura pe posturile puse la bătaie 376 de candidaţi: 73 de candidaţi pentru 15 posturi de infirmiere, 40 pentru cele 5 posturi de brancardieri, 37 pentru 19 posturi de îngrijitoare, iar alţi 5 pentru singurul post de agent de dezinfecţie-dezinsecţie-deratizare.

Cea mai mare concurenţă este pentru cele 52 de posturi de asistenţi medicali, pentru care s-au înscris 221 candidaţi, dintre care 188 pentru asistenţi medicali debutanţi, 18 pentru asistenţi medicali cu experienţă şi 15 pentru posturile de asistenţi medicali de farmacie debutanţi.

Demersul este însă mult mai dificil pentru completarea necesarului de medici. Din cele 22 de posturi scoase la concurs de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, doar două au fost ocupate. Este vorba despre cei doi candidaţi care au şi dat examen pentru posturile vacante din secţia de Chirurgie Generală şi cea de Ortopedie. Medicul Dragoş Ionuţ Vicol a obţinut un punctaj de 239 de puncte iar celălalt medic, Sergiu Tanse Jugma, 226 de puncte.

Ei vor fi încadraţi pe secţiile cu deficit de medici. Alţi doi medici specilişti pe ORL şi chirurgie plastică vor susţine examenele la începutul lunii viitoare. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite