Adriana Gheorghe, actriţa îndrăgostită de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă de mică, Adriana a urcat pe scenă. Prima dată pentru că a urmat cursuri de modelling, iar mai târziu ca dansatoare şi actriţă.

După ce a renunţat la prezentările de modă, tânăra a mers la Şcoala de Arte, unde a făcut dans modern, popular şi balet. În urmă cu şase ani a început să danseze, iar după cinci ani a primit o diplomă de absolvire. Apoi Adriana şi-a făcut propria trupă de dans, formată iniţial numai din fete.


„Cu această trupă am participat la Cupa Liceelor, unde spre fericirea noastră am obţinut locul întâi şi a trebuit să reprezentăm Buzăul la Bucureşti, la faza naţională", ne-a mărturisit Adriana Gheorghe.


În lipsa unei săli de dans şi a unui coregraf, rezultatele obţinute în Capitală nu au fost cele aşteptate, însă acest lucru nu a demoralizat-o şi a continuat proiectul, luând în trupă chiar şi câţiva băieţi. Apoi au participat şi la concursul „Străzile", unde au ieşit pe locul al treilea.


A ales teatrul


Înclinaţia sa către artă a facut-o pe Adriana să renunţe la un liceu teoretic şi să aleagă secţia de teatru de la Liceul de Artă.


„Eu consider că teatrul este o îmbinare potrivită între coregrafie, muzică, artă teatrală, şi le cuprinde chiar pe toate", ne-a mărturisit Adriana.


În clasa a noua a avut deja o colaborare cu Teatrul George Ciprian pentru piesa „Alibaba şi cei 40 de hoţi". Apoi a jucat şi în piesele „Ţara lui Gufi" şi „Sânziana şi Pepelea", în aceasta din urmă având chiar rolul Sânzianei.


„Am fost foarte încântată când am primit acest rol, reacţia publicului m-a copleşit pentru că atunci când intram pe scenă îmbrăcată într-o rochie de prinţesă, toată lumea rămânea uimită", îşi aminteşte Adriana Gheorghe.


Tot în clasa a noua a urcat pe scenă şi în calitate de prezentatoare de spectacole alături de un coleg mai mare, lucru care a suprins-o, pentru că nu se aştepta să aibă un debut atât de devreme.

Actorie versus armată


Părinţii tinerei actriţe o susţin în toate activităţile pe care le desfăşoară, chiar dacă aceştia au o carieră în armată, care i-a făcut cu ochiul şi Adrianei.


„Când am mers împreună cu mama la serviciu şi i-am văzut pe toţi în uniforme, chiar şi fete, m-am gândit că, dacă aş fi urmat un alt profil, probabil m-aş fi orientat către partea aceasta. Şi mama mi-a explicat ce presupune o carieră militară, însă nu m-am gândit la timp", ne-a spus Adriana.


În prezent nu se gândeşte ce facultate va urma, dar pasiunea sa rămâne actoria, care i se pare o meserie fascinantă.

Întrebări şi răspunsuri


Care sunt calităţile unui bun actor?
În primul rând este nevoie de foarte multă perseverenţă. Nu înţeleg cum au ieşit peste noapte mulţi tineri actori, însă unii muncesc din greu să ajungă acolo, iar alţii au pur şi simplu noroc. Unii dintre cei care muncesc cu adevărat trebuie să mai aştepte din cauza norocoşilor.


Crezi într-o carieră de actor la noi în ţară?
Mulţi actori spun că nu trăiesc doar din această meserie, mai au şi alte joburi. Am auzit că în teatre nu mai este ca odinioară şi se pune accent pe filme. Dar mi-ar plăcea şi film, chiar dacă până acum am avut experienţă doar în teatru. Aici reacţiile publicului sunt directe, răspunde prin aplauze, iar în film reacţia publicului se vede în timp.

Ce îi place
Îmi place pe scenă, acolo este totul chiar dacă apar doar cu un dans sau cu o piesă de teatru. Îmi place să mă simt bine, să fiu eu, să vorbesc, să socializez şi să nu fiu niciodată retrasă. Ador să mă distrez, să fiu cu zâmbetul pe buze. Îmi place sinceritatea. Şi, foarte mult, îngheţata.


Ce nu îi place
Nu îmi plac persoanele care îşi fac o părere greşită despre mine, când mă cataloghează în alt fel şi consideră că aş avea fiţe. Nu îmi place să fie ceva în regulă cu mine sau să fiu prost dispusă. Îmi displace şi dezinteresul celorlalţi.


Profil
Născută: 12 decembrie 1992, Buzău
Ocupaţie: elevă în clasa a X-a la Liceul de Artă Buzău
Familie: un frate

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite