Actorul Cristi Martin, profesor la Liceul de Arte din Buzău, îşi deschide prima expoziţie personală de pictură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Actorul Cristi Martin îşi deschide joi, 18 aprilie, prima expoziţie solo de pictură, la Galeriile Sabion din Bucureşti. Intitulată ”Trăiri”, expoziţia cuprinde lucrări realizate pe mai multe tipuri de medii şi care au în comun câteva elemente centrale.

Sunt creaţii ce au ca teme principale simbolismul mistic şi religios, creaţia ca element primordial, iubirea care transcende clişeele ideatice, universul. Vernisajul are loc joi, 18 aprilie, de la ora 19.30, iar expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 18 aprilie – 7 mai.

Pasionat de pictura pe sticlă, în primul rând, Cristi Martin este fondatorul brandului Martin Art by Cristi Martin şi aduce în faţa publicului, în această expoziţie, pe lângă lucrări pe sticlă, picturi pe faianţă, ceramică şi porţelan. 

”Am simţit de la început că vreau să abordez teme complexe pe medii neobişnuite, pentru că aşa pot crea poveşti inedite, de aceea, publicul va vedea acum lucrări religioase - icoane şi crucifixuri realizate pe faiaţă, precum şi tablouri lucrate pe foiţă de aur, cu reprezentări de simboluri ancestrale tradiţionale, dar şi seturi de pahare elegante, unele decorate cu cristale Swarovski, pe care am pictat tablouri despre iubire, creaţia originară sau universală, ori tablouri impresioniste,” spune artistul Cristi Martin. 

De altfel, paharele pictate de Cristi sunt ”marca sa” şi lucrările cu care a revenit la pictură, după mai mulţi ani de pauză, iar în prezent, seturi de pahare pictate de el au ajuns în aproape toată lumea, din Dubai – unde paharele au ajuns chiar la cel mai important membru al familiei conducătoare a statului – până în Olanda, Franţa, Danemarca, Statele Unite ale Americii, Anglia, Italia, Egipt şi nu numai.

”Cristi Martin vine în Galeriile Sabion pentru a ne vorbi despre pasiunea pentru desen, pasiune pe care o are de când se ştie. Era de aşteptat acest moment, cel în care pasiunea se transformă în profesie. Şi asta s-a întâmplat în urmă cu câţiva ani, când a descoperit sticla şi pictura pe pahare, o nişă care i s-a potrivit perfect, pentru că îl lasă să se exprime liber, dar în acelaşi timp îl provoacă permanent. De altfel, şi pe site-ul său, www.martinart.ro, puteţi vedea în imagini ceea ce am încercat noi să transpunem în cuvinte,” spune Valérie Manole, directorul magazinului-galerie.

buzau

Actor de profesie şi artist plastic din pasiune, Cristi Martin este cunoscut publicului larg din apariţiile sale în seriale de televiziune precum Las Fierbinţi şi Lecţii de viaţă, sau din show-ul de umor Serviciul Român de Comedie, difuzate de ProTV, precum şi din rolurile sale de pe scenă. Joacă mult teatru şi o face de foarte mulţi ani, iar printre spectacolele cele mai cunoscute se numără Danaidele, în regia lui Silviu Purcărete – una dintre cele mai celebre montări româneşti, de notorietate internaţională, jucată într-un amplu turneu în numeroase ţări, ce a ajuns inclusiv pe Broadway. În această perioadă, Cristi joacă în spectacolele Teatru de repertoriu, de Eldad Cohen, şi Tanţa şi Costel, de Ion Băieşu.

Nu întâmplător, artistul expune la Galeriile Sabion (Calea Victoriei nr. 68-70), unul dintre cele mai frumoase locuri de prezentare a artei, nu doar din ţară, ci şi din lume, după cum o atestă inclusiv premiile câştigate de acest spaţiu. Galeria este în sine o operă de artă şi aduce un concept nou, unic în lume, care a fost înscris în cadrul A.R.E. Design Awards, cel mai mare concurs mondial de design comercial, desfăşurat anual în Statele Unite, unde a câştigat, în 2011, nu mai puţin de trei premii: Premiul pentru inovaţie în pardoseala din inox, Premiul pentru amenajare artistică şi Marele Premiu pentru cel mai frumos magazin din lume, într-un centru comercial.

Cele mai recente lucrări ale lui Cristi Martin se pot vedea pe pagina sa de Facebook, Martin Art by Cristi Martin (https://www.facebook.com/MartinArt.CristiMartin/) şi pe site-ul www.martinart.ro. 

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite