A început goana după rechizite. Afla aici preturile si de unde poti cumpăra mai ieftin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul subţiat de recesiune al buzoienilor care au copii înscrişi la şcoală este din nou pus la încercare odată cu apropierea deschiderii noului an şcolar care va avea loc pe 14 septembrie.

La finele lunii august părinţii elevilor de la şcolile generale din judeţ încep să fie măcinaţi de grija rechizitelor şcolare noi nouţe care trebuie să fie în dotarea oricărui elev cu pretenţii .


Aşa se face că librăriile din Buzău au început să fie vititate încă de pe-acum de părinţi şi copii care se află în căutarea unor stocuri mai vechi care încă mai au preţuri neatinse de isteria TVA-ului majorat.


Buzoienii spun că după ce preţurile au crescut la cele mai multe din rechizite, bugetul alocat aceastor cumpărături ar putea suferi mici ajustări.


„ Mă gândeam să renunţ la ghiozdan şi să-l folosim pe cel de anul trecut. Din fericire mai sunt librării la care se mai găsesc şi produse la preţuri vechi cum este şi aici. Trebuie să-i cumpăr băieţelului, ghiozdan, penar, stilou, carioci, acuarele,caiete şi bloc de desen. Bugetul programat pentru acest an va fi undeva la 200 de lei", a declarat Ghiţă Angelica de 43 de ani.


Angajaţii librăriilor de la periferia municipiului care au în general preţuri mici şi marfă pe stoc de anul trecut spun că au intrat déjà în focul vânzărilor.


"Am început să avem clienţi încă de săptămâna trecută. Unele rechizite au preţuri la fel ca anul trecut iar altele s-au scumpit .Anumite produse cum ar fi ghiozdanele care sunt la preţ vechi de 21 de lei sunt cele mai căutate", a declarat Miu Mariana vânzătoare la o librărie din cartierul Micro 14.


Alţi vânzători din librăriile amplasate în zona centrală a municipiului spun că deşi se confruntă cu avalanşă de potenţiali clienţi, vânzările sunt deocamdată sub aşteptări.


"Foarte mulţi vin şi întreabă dar nu cumpără Produsele noastre sunt puţin mai scumpe pentru că oferim şi calitate.Un ghiozdan ieftin care nu ţine mai mult de o lună costă în general 35 de lei. La noi un ghiozdan bun adus din import ajunge de la 65 până la 110 lei.Acum depinde de posibilităţile fiecărui părinte. Dacă vor lucruri de calitate cheltuielile pot depăşi 250 de lei"
, a declarat Petrică Stan vânzător.


Cu toate că preţurile nu sunt tocmai accesibile pentru oricine, reprezentanţii Inspectoratului şcolar spun că elevii care fac parte din familii sărace nu trebuie să-şi facă griji că nu vor avea cu ce merge la şcoală.


" Şi în acest an mii de elevi ai căror părinţi câştigă lunar 50% din salariul minim pe economie vor primi rechizite gratuite", a declarat Inspectorul şcolar general adjunct Paul Negoiţă


Lista de cheltuili cu rechizitele


Ghiozdane de la 21 de lei până la 110 lei, Carioci 2,8-4,7 lei,creioane colorate,3-7 lei, stilou 2,5-30 lei, numărătoare 7,7 lei , penare 8,4-15,5 lei, truse geometrice 3,5-15 lei, acuarele 2,4 simple - 20 de lei,pensule 1,5 lei-20 de lei caiete de la 1,2 lei - 6 lei,bloc de desen 2,5-5 lei,caiet de bilogie 4 lei şi opţional uniformă fată - 40 lei - 90 lei, uniformă băiat - 40 lei - 100 lei

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite