Zece morminte din cimitirul evreiesc au fost vandalizate. Evreii din întreaga lume au comemorat moartea celor ucişi în Holocaust

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Morminte vandalizate Arhivă Silviu Vexler
Morminte vandalizate Arhivă Silviu Vexler

În noaptea de 23/24 aprilie 2017, zece monumente funerare din Cimitirul Evreiesc de pe Şoseaua Giurgiului din Bucureşti au fost vandalizate.

Deputatul Silviu Vexler anunţă pe pagina de Facebook că în noaptea de duminică spre luni, mai multe morminte ale evreilor au fost vandalizate. El spune că nu este o conincidenţă întrucât luni, 24 aprilie, evreii din întreaga lume comemorează moartea celor şase milioane de evrei ucişi în Holocaust (Yom HaShoah).

„Ziua aleasă nu este o coincidenţă. Un act de antisemitism grav, dar mai ales un atac şi o jignire la adresa tuturor comunităţilor evreieşti şi a evreilor din România.

Alături de conducerea Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România şi a Comunităţii Evreilor Bucureşti, am luat legătura cu autorităţile statului român şi am solicitat găsirea vinovaţilor.

Voi urmări ca acest caz să fie soluţionat urgent. Aş spune că sunt dezgustat, dar este prea puţin“, anunţă Silviu Vexler pe pagina de Facebook.

Vă mai recomandăm:

Singurul om scăpat din naufragiul în care au pierit 800 de evrei: „Nimeni n-a venit să vadă dacă sunt supravieţuitori“

Drama unui evreu care a supravieţuit în trenul morţii: „Cadavrele erau stivuite ca lemnele. Stăteam pe ele ca pe scaune“

„Care sunt jidani, la o parte. Descălţaţi-vă! Românii au stat în faţa trupurilor noastre, să ne apere“! Amintirile evreului care a trăit, la 13 ani, Holocaustul

Deţinutul 108767 sau viaţa ca un iad din lagărul Auschwitz-Birkenau a unui evreu plecat din România: „Aici eşti un zero. Ai ucis? Nu! Ei te socotesc un jidan murdar“

Cum a scăpat un evreu şi părinţii săi ca printr-o minune de lagărul de exterminare. Viaţa lui Dan Bacalu, trăită între teroare şi lipsuri

FOTO Mărturii din infern. Viaţa lui Sady Herşcovici, dat afară de la şcoală pentru că era evreu, apoi trimis în lagăr şi la construirea CanaluluiSupravieţuitorii pogromului din 1941 revin la Iaşi

București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite