VIDEO Filme de artă în Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional de Film Independent “Anonimul”, ediţia a VII-a, va avea loc în perioada 9-15 august, la Sfântu Gheorghe.

În timpul zilei, filmele vor fi proiectate în sălile Complexului Cinema din Green Village. Intrarea se face pe bază de invitaţii, care se distribuie la Info Point-ul Anonimul, amplasat în Dolphin Camping, în limita locurilor disponibile. În timpul nopţii, începând cu ora 20.45, toate filmele se proiectează în camping, pe un ecran gigant, în aer liber. Intrarea este liberă.

Festivalul se deschide luni, 9 august, cu proiecţia, în premieră în România, a celui mai recent film al regizorului iranian Abbas Kiarostami, „Copie conforme/ Certified Copy/ Duplicatul”. Juliette Binoche a fost recompensată pentru această peliculă la Cannes, anul acesta, cu premiul pentru “Cea mai bună actriţă”.

Proiecţie specială

Şi „Marţi, după Crăciun”, de Radu Muntean, va rula în zilele de festival. Primul lungmetraj în care joacă Mirela Oprişor i-a adus şi premiul pentru „Cea mai bună actriţă” la Festivalul de Film de la Sarajevo. Totodată, în cadrul Serii HBO, va fi prezentat şi „The Shukar Collective Project”, în regia lui Matei Alexandru Mocanu. Proiectul „Tarkovsky Redux – like spirit without a shadow” îl are ca invitat pe Mat Maneri, violist american nominalizat la Premiul Grammy pentru „Cel mai bun album de muzică alternativă” în 2006.

Scene din celebrele filme ale lui Tarkovsky – „Oglinda”, „Nostalgia”, „Sacrificiul” şi „Călăuza” sunt reimaginate şi proiectate live de Dan Basu, pe muzica compusă de Mat Maneri, Lucian Ban şi Silent Strike, într-un nou proiect spectaculos în premiera la Anonimul.

Ediţia a VII-a a Festivalului este organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Tulcea, Centrului Cultural American şi Televiziunii Române, producător asociat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite