Un perete al Morii lui Assan s-a prăbuşit. Nu s-au înregistrat victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moara lui Assan FOTO Adevărul
Moara lui Assan FOTO Adevărul

Un perete al Morii lui Assan, aflată în zona Bucur Obor din Capitală, s-a prăbuşit. Echipajele ISU sosite la faţa locului nu au găsit nicio persoană rănită.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, incendiul a fost sesizat la Serviciul de Urgenţă, iar dispeceratul a trimis la faţa locului mai multe echipaje.

La rândul său, coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa, a afirmat că, potrivit informaţiilor pe care le-a primit, s-a prăbuşit un perete al Morii lui Assan, pompierii căutând eventuale victime surpinse sub zid.

Peretele ar fi căzut din cauza unor hoţi de fier vechi, informează Antena 3.

Imobilul, lăsat în paragină de proprietar, este inclus pe lista monumentelor istorice din Capitală.

În ultimii cinci ani, Moara lui Assan a ars de două ori - prima dată în mai 2008, iar a doua oară în iunie 2012.

În 7 iunie 2012, moara a luat din nou foc, 28 de ore pompierii luptând să stingă flăcările. Stingerea focului a fost îngreunată de faptul că grinzile acoperişului de la clădirea cuprinsă de flăcări, fiind tratate chimic cu uleiuri şi vopsele, au favorizat propagarea focului şi au întreţinut arderea. Un elicopter a fost solicitat pentru stingerea flăcărilor.

despre momentul incendiului

Şi atunci, mi-am dat seama că nu arde doar Moara lu' €™Assan. În acea seară, în faţa ochilor mei, ardea şi o copilărie. Copilăria mea. Şi adolescenţa, dar şi tinereţea mea. Privind cum arde Moara, mi s-au umplut ochii de lacrimi.
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite