Un GPS pietonal pentru nevăzători va fi lansat sâmbătă, în parcul IOR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O aplicaţie care ajută nevăzătorii să se orienteze mai uşor în oraşe este disponibilă déjà, gratuit, în Google Play şi Appstore, informează Asociaţia Tandem, una dintre organizaţiile care promovează această soluţie tehnică în România.

Pe lângă funcţiile obişnuite ale unei aplicaţii GPS, aceasta oferă posibilitatea de a memora reperele de pe traseele parcurse de o persoană nevăzătoare însoţită, pentru ca apoi, la reparcurgerea aceluiaşi traseu, telefonul să semnalizeze prin vibraţii şi semnale sonore, apropierea de acele repere sau de destinaţia finală.

În a doua fază a proiectului, va fi instalată o reţea stradală de 1500 de iBeaconi (dispozitive Bluetooth) care vor îmbunătăţi, prin platforma Tandem Navigator, procesul de orientare şi ghidare al nevăzătorilor. Noutatea absolută constă în faptul că fiecare iBeacon va fi o staţie virtuală de taxi, permiţând chemarea unui taxi la un punct fix, în funcţie de coordonatele GPS stocate pe fiecare iBeacon, fără a mai depinde de acurateţea GPS-ului telefonului mobil.

Sâmbătă 15 octombrie, în foişorul de lemn de la intrarea în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), între orele 11:00 si 16:00, Asociaţia Tandem, împreună cu Asociaţia Nevăzătorilor din România şi Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, îi vor familiariza pe nevăzători cu modul de utilizare al aplicaţiei Tandem Navigator cu ajutorul voluntarilor special antrenaţi de organizatori. Evenimentul de sâmbătă se va încheia “cu doua mini-concerte în aer liber susţinute de Nightloosers şi un invitat surpriză”, mai informează Asociaţia Tandem.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite