Trei asocieri de firme se bat pentru construcţia magistralei de metrou M4, tronsonul Gara de Nord - Gara Progresul

0
Publicat:

Trei asocieri, formate dintr-un număr total de 56 de societăți comerciale recunoscute la nivel național și internațional, au depus ofertele tehnice și financiare pentru construcția magistralei de metrou M4, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul.

Au fost depuse trei oferte pentru construcţia magistralei M4. FOTO Facebook Daniel Băluță
Au fost depuse trei oferte pentru construcţia magistralei M4. FOTO Facebook Daniel Băluță

Precizarea a fost făcută, marți, de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

„Documentația, care a avut termen-limită de depunere astăzi, ora 15.00, va fi analizată în perioada ce urmează, iar până la finalul acestui an, vor fi desemnați câștigătorii”, a scris edilul, într-o postare pe Facebook.

„Cea mai mare investiție publică de transport din București”

Lucrările efective, în valoare de aproximativ 2,5 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili accesați prin „Programul Transport” al Uniunii Europene 2021-2027, sunt programate să înceapă în cursul anului 2025 și vor dura cel mult cinci ani.

Potrivit edilului, construcția celor 14 noi stații de metrou, care vor asigura legătura de la Gara de Nord până în sudul orașului, la Gara Progresul, va însemna nu doar o reducere consistentă a indicilor de trafic rutier, ci va reprezenta și un imbold semnificativ pentru dezvoltarea economică a zonei de sud a Bucurestiului.

„Mulțumesc tuturor operatorilor economici care s-au alăturat proiectului nostru, determinați să realizeze cea mai mare investiție publică de transport din București!”, a transmis Daniel Băluţă.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite