Suplimentare aprobată: alţi 7,6 milioane de euro vor fi alocaţi pentru consolidarea sediului Primăriei de pe Bulevardul Regina Elisabeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul vechi al Primăriei Generale se află în lucrări de consolidare din martie 2010
Sediul vechi al Primăriei Generale se află în lucrări de consolidare din martie 2010

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat luni, în Şedinţa de Consiliu, proiectul de hotărâre privind creşterea sumei pentru consolidarea imobilului în care a funcţionat sediul municipalităţii cu 7,6 milioane de euro. Banii în plus sunt necesari suplimentării lucrărilor stabilite iniţial, susţine municipalitatea.

Sediul vechi al primăriei, aflat în continuare în reabilitare, a costat până în prezent 53.470.000 de lei, respectiv 10.542.137 de euro fără TVA, la un curs de 3,5 lei pentru un euro.

La polul opus, mutarea Primăriei Generale în sediul actual de pe Splaiul Independeţei a fost făcută în martie 2010. De atunci şi până în prezent, de la semnarea contractului de închiriere, Municipalitatea a plătit aproximativ 8 milioane de euro pentru sediul nou, în contextul în care preţul clădirii este estimat la 11 milioane de euro.

Cu toate astea însă, Primăria Generală a Capitalei susţine că este nevoie de o suplimentare a fondurilor necesare reabilitării clădirii de pe bulevardul Regina Elisabeta, suplimentare care a fost aprobată în şedinţa de ieri.

Primăria de pe Elisabeta, reabilitată cu 18 milioane de euro

După începerea lucrărilor, a fost necesară completarea expertizei tehnice existente, dar şi refacerea soluţiei de consolidare pentru punere în siguranţă a imobilului din punct de vedere seismic, lucru care a dus la suplimentarea lucrărilor care trebuie efectuate, dar şi la modificarea soluţiei iniţiale propuse pentru consolidare.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, având în vedere modificările aduse proiectului de consolidare, dar şi lucrările suplimentare care sunt necesare, valoarea totală a investiţiei este de 81.733.950 de lei, adică aproximativ 18.163.100 de euro, inclusiv TVA, la un curs de 4,5 lei pentru un euro.

Realizarea lucrărilor de consolidare este făcută de firma Rotary Construct SRL, iar consultanţa tehnică de specialitate acordată pe perioada efectuării lucrărilor este asigurată de societatea European Business Consult SRL.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite