Şeful de la Statistică:De unde nu vroiau să-l declare, bucureştenii îşi lasă CNP-urile pe uşi de teama amenzilor la recensământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii îşi lasă CNP-urile pe uşi de teama amenzilor date la recensământ pentru nedeclararea acestei informaţii, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Ştefan Trică, directorul Direcţiei de Statistică şi Recensământul Populaţiei, din cadrul Institutului Naţional de Statistică.

"Unii bucureşteni pleacă la serviciu şi îşi scriu acum CNP-ul pe uşi, de unde acum câteva zile nu vroiau să-l declare", a spus Ştefan Trică.
Directorul Direcţiei de Statistică şi Recensământul Populaţiei a menţionat că Bucureştiul are cel mai mic procent de locuinţe recenzate, respectiv de 51,34%.

Şeful INS, Vergiliu Voineagu, a precizat, miercuri, că declararea CNP-ului la recensământ este obligatorie, susţinând că discuţiile privind lipsa sancţiunilor dacă această informaţie nu este furnizată au fost generate de purtătorul de cuvânt al INS, "pregătit insuficient", care a fost destituit.

Procedura de autorecenzare a fost publicată, vineri, pe site-ul Recensământului populaţiei şi locuinţelor 2011.

Potrivit acestei proceduri, pentru realizarea autorecenzării, trebuie parcurşi mai mulţi paşi, respectiv, accesarea site-ului Recensământului populaţiei şi locuinţelor 2011 la adresa: www.recensamantromania.ro, secţiunea "Instrumentar" din meniul principal, accesarea şi citirea cu atenţie a "Procedurii pentru autorecenzare" pentru ca fiecare persoană să cunoască ce tipuri de formulare trebuie să completeze şi cum, descărcarea formularelor necesar a fi completate şi imprimarea acestora, completarea răspunsurilor pe formulare cu pix cu pastă albastră sau neagră.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite