Rectificare negativă de 790 de milioane de lei la Primăria Capitalei. De unde au fost tăiaţi cei mai mulţi bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În visteria Primăriei Capitalei sunt, de joi, mai puţini bani, după ce Consiliul General a aprobat un proiect de hotărâre privind rectificarea negativă a bugetului municipalităţii pe 2014.

Bugetul Capitalei pierde 790 de milioane de lei în urma rectificării făcute de Guvern şi alţi 110 milioane de lei - venituri proprii nerealizate, cele mai afectate fiind RADET, la subvenţiile pentru căldură, şi administraţiile străzilor şi spitalelor, scrie Mediafax.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că 790 de milioane de lei sunt luaţi în urma rectificărilor făcute de Guvern, iar restul până la 900 de milioane de lei reprezentau venituri proprii ale municipalităţii care nu au fost realizate.

Potrivit primarului general, banii au fost luaţi de la proiecte de investiţii la care nu au început încă lucrările, precum şi „de la toate instituţiile de unde s-a putut lua“. Pe lista proiectelor care rămân fără finanţare, dar care au primit bani la începutul anului se numără intrarea autostrăzii A3 în Capitală, dar şi Pasajul pietonal subteran de la Piaţa Romană.

Deşi bugetul pentru subvenţii RADET a fost lipsit de 83 de milioane de lei, Oprescu a declarat că nu există riscul blocării regiei şi că apa caldă şi căldura vor ajunge în continuare la bucureşteni. De asemenea, de la Administraţia Spitalelor au fost tăiate 36 de milioane de lei, de la Administraţia Străzilor - aproximativ 80 de milioane de lei, de la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) - 18 milioane de lei, iar de la RATB - aproximativ 6,7 mil de lei, acestea fiind printre instituţiile cele mai afectate de rectificarea negativă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite