Primăria Sectorului 6 montează al doilea culoar „Kiss and ride” la o școală pentru fluidizarea traficului

0
Publicat:

Angajații ADPDU Sector 6, Biroul Mobilitate Urbană și de la Dotări au montat al doilea sistem „Kiss and Ride”. Ei amplasează culoarul pentru îmbarcarea/debarcarea elevilor la Școala 279, din Aleea Callatis 1A.

Odată cu montarea culoarului, traficul va fi fluidizat în zonă. FOTO: Facebook
Odată cu montarea culoarului, traficul va fi fluidizat în zonă. FOTO: Facebook

Primăria Sectorului 6 a anunțat că acest culoar va avea o lungime de 40 m și va permite oprirea simultană a șase mașini, începând de miercuri, 19 aprilie, când cei mici revin din vacanță. 

Odată cu montarea culoarului, traficul va fi fluidizat în zonă. Părinții nu vor mai bloca strada cu mașinile, iar locatarii vor scăpa de haosul din timpul săptămânii. 

De asemenea, Aleea Callatis și arterele adiacente au fost reglementate cu sens unic.

„Am luat decizia de a merge mai departe cu montarea sistemului Kiss and Ride, după ce părinții, cadrele didactice și locatarii din zona Școlii Sf. Andrei s-au arătat mulțumiți de el”, au declarat autoritățile.  

Primul sistem „Kiss and Ride” a fost montat la Școala Gimnazială Sf. Andrei de pe Aleea Parva din București, pe 30 decembrie 2022.

Alte culoare pentru îmbarcarea/ debarcarea elevilor

Potrivit Primăriei Sectorului 6, până pe 12 mai, va fi implementat un culoar special la Școala 156, Strada Dealul Țugulea 35, care va avea 45 m lungime și va fi permisă oprirea simultană a opt mașini.

De asemenea, Comisia Tehnică de Circulație a aprobat alte culoare asemănătoare pentru școlile 59 (str. Vladeasa 9), 311 (str. Gârleni 10) și Orizont (str. Mihaela Ruxandra Marcu 3).

În același timp, în curs de avizare sunt alte trei culoare la școlile 117 (str. Fabricii 22), 142 (str. Azurului 4) și Adrian Păunescu (Aleea Valea Prahovei 1).

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite