Primăria Capitalei stinge lumina cu ocazia Earth Hour. Vezi aici ce alte clădiri din Bucureşti mai participă la campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei va participa la Campania Earth Hour şi va stinge lumina la sediul instituţiei, timp de o oră, sâmbătă, în intervalul 20.30-21-30.

Municipalitatea, prin Direcţia de Mediu, susţine şi în acest an campania Earth Hour şi îi îndeamnă pe locuitorii Capitalei să stingă luminile şi să decupleze echipamentele electronice aflate în stand-by, mâine, între orele 20.30 şi 21.30.

Cu acest prilej, Primăria Capitalei organizează o expoziţie de desene realizate de elevi ai Şcolii nr. 2 “Sf. Maria”, cu tema ”Ora Pamantului”, în holul  Hotelului Howard Johnson.

Mai mult, în perioada 12-30 martie, Direcţia de Mediu din cadrul PMB a derulat activităţi de promovare a evenimentului în opt unităţi de învăţământ, punând la dispoziţia elevilor informaţii referitoare la importanţa reducerii consumului de energie electrică şi protejarea resurselor.

Totodată, pentru a spijini cel mai important eveniment ecologic internaţional al anului şi pentru a promova un mijloc de transport alternativ, durabil şi nepoluant, Direcţia de Mediu a pus la dispoziţia Hotelului Howard Johnson un număr de zece biciclete pe  durata desfăşurarii manifestării.

În acest an, 41 de oraşe din România sărbătoresc Earth Hour. În toate cele 41 de oraşe, municipalităţile vor întrerupe iluminatul instituţiilor publice şi al clădirilor emblematice şi vor promova ideea stingerii luminilor în randul instituţiilor private, încurajând, totodată, cetăţenii, să repete acest gest simbolic în locuinţele lor.

În Bucureşti vor stinge luminile, în mod symbolic, Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Opera Naţională, Biblioteca Centrală Universitară, Biblioteca Naţională, Primăria Municipiului Bucureşti, alaturi de zeci de sedii de companii şi instituţii.

Ora Pământului se desfăşoară anual la nivel mondial şi îşi propune să determine factorii de decizie guvernamentali să recurgă la măsuri ferme pentru stoparea fenomenului de încălzire global.

În ultimii cinci ani, milioane de oameni, instituţii şi companii din 5.200 de oraşe din 135 de ţări au stins luminile timp de o oră, marcând astfel Earth Hour, cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite