Primăria Capitalei face demersurile tehnice pentru reabilitarea Podului Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Podul Constanţa ar putea intra în proces de reabilitare, anunţă Primăria Capitalei, care arată că următorul pas administrativ este emiterea Hotărârii de Guvern pentru transferul podului către Municipiul Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă, Primăria Municipiului Bucureşti a solicitat Guvernului României transmiterea obiectivului de investiţii Pod CF Bucureşti-Constanţa, pentru realizarea lucrărilor de reparaţie necesare. În acest sens, a fost elaborată Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, aprobată în luna mai cu nr. 250/2018.

„După aprobarea HCGMB nr. 250/2018, CFR a solicitat realizarea unor completări care să prevadă că, dupa finalizarea investiţiei, podul va reveni în administrarea lor. Această etapă a fost, de asemenea, îndeplinită la nivelul Primăriei Capitalei, prin adoptarea respectivelor prevederi la ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, notează sursa citată. 

Studiu de fezabilitate comandat de Primărie

Pentru a urgenta lucrările de reabilitare, ca urmare a modului în care se derulează procedurile pentru preluarea respectivului pasaj, Primăria Capitalei a comandat revizuirea studiului de fezabilitate „Obiectivul 5 Nod Chitila – închidere inel median”, proiect care include şi obiectivul de investiţii Pod CF Bucureşti-Constanţa. Contractul ce are ca obiect acest serviciu a fost atribuit Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA.

Demararea procedurilor tehnice (realizarea documentaţiei tehnice) în paralel cu cele administrative (de preluare la nivelul PMB a Podului Constanţa) contribuie la o mai rapidă soluţionare a situaţiei respectivului obiectiv de investiţii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite