PREMIERĂ - Cum se vede Bucureştiul de pe cel mai lat pasaj din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu a păşit astăzi pentru prima dată pe Pasajul Basarab. De la înălţime, edilul a promis bucureştenilor că începând în luna februarie 2011 va fi posibil traficul rutier. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 90%.

Edilul şef a vizitat astăzi Pasajul Basarab şi a oferit informaţii despre stadiul lucrărilor. Oprescu s-a declarat încântat de felul în care arată constucţia şi a promis că pasajul va fi terminat şi va putea prelua traficul rutier începând cu luna februarie 2011.

Mai citiţi:

Războiul nervilor de la Pasajul Lujerului

Pasajul Basarab mai înghite 63 de milioane de euro

Prima etapă în finalizarea proiectului va fi reluarea circulaţiei rutiere pe ambele sensuri pe arterele de sub Pasajul Basarab, începând cu 15 septembrie 2010.

"Lucrările sunt terminate în proporţie de 90%. Până sâmbătă s-a finalizat 100% infrastructura şi suprastructura tablierului din beton armat, infrastructura şi suprastructura tablierului podului pe arce este gata în proporţie de 98%, montarea tablierului metalic al Podului Hobanat , 95,5%, la fel şi zidul care face delimitarea de Carrefour", a ppus Ion Dediu, şeful Direcţiei de Transport a PMB.

Oprescu: "Aş vizita pasajul împreună cu cei care nu vor să se contruiască nimic"

Primarul Bucureştiului susţine că nu va inaugura pasajul decât în momentul în care vor fi gata chiar şi cele mai mici amănunte, cum ar vopsitul şi indicatoarele. Astfel, finalizarea efectivă a lucrărilor va avea loc în luna ianuarie 2011 dar pasajul nu va fi dat imediat în folosinţă pentru că podul va fi testat timp de o lună, până în februarie.

"Nu vreau să îi dăm drumul dacă mai avem de vopsit sau de făcut marcajele", a spus primarul. El a adăugat că ar dori să vină în vizită şi în perioada în care se vor face teste, "însă împreună cu o listă de persoane - toţi aia care nu vor să se întâmple nimic, să se construiască nimic".

Valoarea totală a investiţiei este de 160.738.329 de euro. Numai pentru anul acesta au fost alocaţi 248 de milioane de lei.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite