Prefectura Capitalei susţine că a identificat soluţia pentru deblocarea situaţiei în cazul documentaţiilor de urbanism la nivelul Sectoarelor 2, 4 şi 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Prefectura Municipiului Bucureşti a anunţat luni că prefectul Toni Greblă a identificat soluţia pentru deblocarea situaţiei în cazul documentaţiilor de urbanism la nivelul Sectoarelor 2, 4 şi 5, şi au fost transmise adrese corespunzătoare primăriilor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectura Capitalei, întrucât de la începutul acestui an, Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) ale Sectoarelor 2, 4 şi 5 au fost suspendate în instanţă la solicitarea unui ONG, până la soluţionarea cauzei, la nivelul autorităţilor locale, nu a existat o abordare unitară cu privire la procedurile administrative incidente. 

Astfel, conform sursei citate, unele primării au continuat procedurile de autorizare pentru solicitările care le-au fost adresate până la data când PUZ-urile au fost suspendate de instanţă. Alte autorităţi publice locale au considerat că şi pentru aceste solicitări nu pot continua procedura de autorizare, fiind create, astfel, blocaje în activitatea de urbanism şi amenajare teritorială. 

„În aplicarea legii şi ca urmare a suspendării PUZ-urilor pe cale jurisdicţională, considerăm că autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate să continue procedura pentru eliberarea autorizaţiilor de construire pentru toate solicitările înregistrate la primării până la data suspendării PUZ-urilor. În fundamentarea măsurii a fost avut în vedere şi punctul de vedere exprimat de Inspectoratul de Stat în Construcţii – I.S.C., ca urmare a unei solicitări primite de la Primăria Sectorului 5. 

În acest sens, astăzi, 06.06.2022, au fost transmise celor trei primării sus-menţionate adrese corespunzătoare”, conform Prefecturei Capitalei.

Reamintim că planurile Urbanistice Zonale din Capitală au fost iniţial suspendate în 2021, pe o perioadă de un an, urmând ca de la începutul anului 2022 construcţiile să fie reluate. O decizie a Tribunalului Bucureşti, din 17 februarie 2022, a suspendat din nou PUZ-urile din mai multe zone ale Bucureştiului, din cele trei sectoare. Anterior, Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ Sector 3 şi PUZ Sector 6.

Edilul Capitalei, Nicuşor Dan, le-a cerut administraţiilor de sector să nu elibereze astfel de avize, decizie care a stârnit revolta unor primari.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite