Prefectul Capitalei: Am convocat o discuţie pe dialog social cu sindicatele Metrorex şi CNSLR Frăţia şi cu directorul Metrorex. Prostatarii au refuzat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos / Octav Gane
Foto Inquam Photos / Octav Gane

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că convocat vineri, ora 13.30, un dialog social cu reprezentanţii sindicatelor Metrorex şi CNSLR Frăţia şi a fost invitat şi directorul Metrorex la întâlnire. În schimb protestatarii au refuzat să dialogheze şi au transmis că vor să discute doar cu directorul Metrorex.

„Jandarmeria asigură perimetrul pentru siguranţa oamenilor de acolo şi are negociatori în zonă. Am vrut să am o discuţie cu reprezentanţii protestatarilor. Aceştia refuză discuţia. La 13.30 am convocat o discuţie pe dialog social, atât cu sindicatele Metrorex şi CNSLR Frăţia, l-am invitat şi pe directorul Metrorex să vină la 13.30 şi am transmis că sunt invitaţi şi am transmis prin negociatorii Jandarmeriei pentru cei care sunt la metrou Unirii şi protestează să vină şi ei. Nu am primit răspuns din partea lor, din partea protestatarilor. Am primit un refuz. Au spus că vor să vorbească cu directorul de la Metrorex. Începând cu 7.20 am încercat să iau legătură cu CNSLR Frăţia şi cu sindicatul Metrorex. Nu răspunde nimeni.Eu cred că în momentul în care vom sta la masă, acesta e punctul de inflexiune, trebuie să ajungem să stăm de vorbă. După ce vom sta de vorbă sigur se vor detensiona lucrurile”, a afirmat  Alin Stoica. 

El a mai spus că îngrijorarea sa este că acest protest va avea efectul opus şi anume va crea aglomerare. 

„Aceasta e îngrijorarea mea principală că efectele acestui protest se răsfrâng asupra noastră a tuturor, asta înseamnă aglomeraţie, ce am încercat noi să facem să decongestionăm zonele s-a întâmplat exact invers”, a explicat Stoica. Prefectul Capitalei a mai spus că faptele la protestul de la metrou îmbracă şi o latură penală privind nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară. „Plecând de la faptul că nu e voie să ai demonstraţie cu mai mult de 100 de oameni, purtarea măştii, s-a făcut fără a asigura o treime din capacitate pentru o in. Aceste fapte vor îmbrăca şi latură penală. Desigur se vor face demersurile”, a completat el.

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri